Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het district Bergen op Zoom

Datum: 12/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

STEENBERGEN
Inbraak woning Steenbergen/Nieuw Vossemeer
Werd getracht in te breken in een woning aan het Fortplein te Steenbergen. Men is niet in de woning geweest. Er werd niets ontvreemd.

Werd getracht in te breken op in een woning aan het Wit Hekke te Nieuw Vossemeer . Uit de woning werd niets vermist.

Brandstichting Dinteloord
Bleek dat er op 11 mei 2002 brand was gesticht in de oude totaal vervallen school met de Bijbel en in de voormalige gemeenteloods aan de Kade te Dinteloord. Brandje door korpsen Dinteloord en Steenbergen geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Diefstal auto te Bergen op Zoom
Werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de Van Der Glasstraat een personenauto ontvreemd. Het betreft een Ford, type Escort, kleur rood en gekentekend VL-31-JY. De waarde van het voertuig is ongeveer 2000,- euro.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Inbraak bedrijf: werd er in de nacht van 10 op 11 mei ingebroken in een bouwmarkt aan de Drebbelstraat. De daders forceerden de toegangsdeur en ontvreemden uit het kantoorgedeelte een kluis. Tevens werden er een aantal kassalades met wisselgeld buitgemaakt.

Baldadigheid:zaterdagochtend omstreeks 05.00 uur werden 4 mannen in de leeftijd van 24 tot 26 jaar aangehouden. De mannen hadden in de omgeving van de Grote Markt een aantal markeringsborden en vlaggen meegenomen. Nadat de goederen weer waren teruggeplaatst, werden zij heengezonden met een proces-verbaal.

Brandende vrachtauto:ging er afgelopen zaterdagmorgen op de vuilstort van Saver, aan de Moervaart te Bergen op Zoom, een vrachtauto in vlammen op. Toen de chauffeur op de stort aankwam werd hij door collega's er op gewezen dat er vlammen bij de motor vandaan kwamen. Betrof een vrachtauto welke alleen op het stortterrein wordt gebruikt. Hij was ten tijde van de brand vol geladen met huisvuil. Het betrof een grote, 12 jaar oude vrachtauto welke geheel uitbrandde. Schadebedrag onbekend.

Belediging:werd op de Steenbergesestraat aangehouden ter zake belediging van een ambtenaar, R.D leeftijd 29 jaar uit Bergen op Zoom. Hij kreeg een geldboete 220 Euro.

Openbare dronkenschap:in de nacht van 11 op 12 mei werd de 21 jarige R van E uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij in zwaar beschonken toestand op auto's liep te slaan. Na ontnuchtering en te zijn voorzien van een proces-verbaal mocht hij huiswaarts.

WOENSDRECHT
Inbraak bedrijf: werd er in de nacht van 10 op 11 mei ingebroken bij een bedrijf aan de Postweg te Hoogerheide. Van het bedrijf werd alleen het kantoorgedeelte doorzocht en uit die ruimte werd computerapparatuur ontvreemd.

Brandje:op 12 mei omstreeks 01.30 uur werd, door een passant, ontdekt dat op de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg te Hoogerheide er 2 dixies (mobiele toiletten) in de brand stonden. Brandweer bluste het vuur en deze toiletten moeten als verloren beschouwd worden.

HALDERBERGE
Inbraak woning: werd gepoogd in te breken in een woning aan het Moerasbos te Oudenbosch. Men is niet in de woning geweest. Er werd niets ontvreemd.

In de nacht van 11 op 12 mei werd eveneens ingebroken in een woning aan de Halderberg te Hoeven. Daders forceerden het voordeurslot en doorzochten het pand. Er werden echter geen goederen ontvreemd.

Brandstichting:in de nacht van 11 op 12 mei bleek een flinke brand te woeden naast het appartementencomplex aan de Bovendonksestraat te Hoeven. Drie papiercontainers en twee afvalcontainers zijn geheel verbrand. De containers stonden naast / tegen een fietsenstalling. De stalling ging nagenoeg geheel verloren. Ook een bromscooter en meerdere fietsen gingen verloren. Door de brandweer werd de electriciteit van de stalling afgesloten.

Vernielingen:in de nacht van 11 op 12 mei werd door onbekenden diverse vernielingen aangericht in het centrum van Hoeven. Op de straten van de braderie had men nagenoeg alle kramen van de winkeliers omgetrokken. Tevens werden er twee kunststof tuinbanken bij de bejaardenwoningen in de Halderberg vernield, zodanig dat deze niet meer te gebruiken zijn.

Aanrijding materieel:op vrijdag 10 mei omstreeks 21.15 uur raakte een automobilist uit Oudenbosch, op de Bosschendijk de macht over het stuur kwijt, waardoor hij in de linkerberm kwam en tegen de aldaar staande bomen tot stilstand kwam. Het voertuig werd weg getakeld. Bij controle bleek dat de bestuurder niet gedronken had.

ROOSENDAAL CENTRUM
Rijden onder invloed:op 11 mei omstreeks 01.15 uur werd de 31 jarige J.R. uit Etten-Leur, op de Parklaan te Roosendaal met zijn auto aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Bij ademanalyse bleek de uitslag 375 ug.l te bedragen hetgeen leidde tot een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding

In diezelfde nacht, omstreeks 03.00 uur, werd op de Laan van Brabant de 27 jarige automobilist, R.N uit Bergen op Zoom, eveneens aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bij ademanalyse bedroeg de uitslag 270 ug/l, hetgeen boete inhield van 190 Euro.

Openbare dronkenschap: werd op vrijdag 10 mei omstreeks 23.30 uur op de Markt, de 38 jarige G.M uit Roosendaal, aangehouden vanwege openbare dronkenschap. De man werd door uitbaters van de horecagelegenheden aldaar de toegang geweigerd. De man maakte hierop problemen en werd door de politie meegenomen en later met de proces-verbaal thuis afgezet.

Zakkenrollen: op 11 mei 2002 werd in een winkel op de Nieuwe Markt aangehouden een 14-jarig meisje uit Rotterdam. Zij had even tevoren een portemonnee gerold van een 45 jarige mevrouw in de winkel. De portemonnee werd terug gevonden in de winkel en het geld uit de portemonnee werd bij de verdachte aangetroffen. Het geld werd inbeslaggenomen. De verdachte werd na verhoor heengezonden.

Openbare dronkenschap: werd op 11 mei 2002 wegens openbare dronkenschap aangehouden de 46 jarige S.S. uit Wouw. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Winkeldiefstal: werd aangehouden ter zake winkeldiefstal uit een winkel op de Rembrandtgalerij A. W 26 jaar uit Bergen op Zoom Hij had voor Euro 27,47 aan levensmiddelen gestolen.

Belediging:werd tijdens de openbare ordedienst van 11 op 12 mei op de markt te Roosendaal de 38 jarige WB aangehouden wegens belediging van een politieagente. WB was behoorlijk onder invloed en viel de agente lastig, die hier niet van gediend was. WB overtrad vervolgens alle fatsoensnormen en "mocht" mee naar het bureau.