Politie Midden- en West Brabant

Druk bezocht Jazzfestival verloopt rustig

Datum: 12/5/2002
Auteur: Manon Erkens

Het afgelopen weekend bezochten meer mensen dan voorgaande jaren het Jazzfestival in de Bredase binnenstad. Het weer werkte hieraan erg mee. De goede temperatuur nodigde bezoekers uit om ook s avonds langer in de stad te blijven hangen. Dit leverde nagenoeg geen problemen op. Breda bruiste op een gezellige, muzikale manier. Ondanks de goede sfeer deed zich een klein aantal incidenten voor.

Aanranding
Een 18-jarige vrouw werd op vrijdag rond 18.00 uur aangerand door een circa 40-jarige man. Zij werd door hem vanaf de fietsenstalling aan de Oude Vest gevolgd naar stadspark het Valkenberg. Hier werd zij door hem onzedelijk betast. Door haar belager een knietje te geven kon de vrouw aan hem ontsnappen. De man heeft volgens het slachtoffer zwart gemillimeterd haar en een mongools uiterlijk. Hij is circa 1.68 meter lang en droeg een fel rode sjaal. De politie surveilleert frequent in het stadspark vanwege het VAST-project (Valkenberg-station).

Belediging
In het Valkenberg werd op vrijdagavond een 27-jarige man uit Goirle aangehouden omdat hij zonder enige aanleiding een politiebeambte beledigde. Na verhoor kon de man weer gaan met een proces-verbaal op zak.

Verboden wapenbezit
In een horecagelegenheid in het centrum van Breda werd in de nacht van zaterdag op zondag de 19-jarige A.S. uit Oosterhout aangehouden omdat hij een wapenstok in zijn jas had zitten. De beveiligingsbeambte van het betreffende café kon de man overdragen aan de politie. De man kreeg een bekeuring voor verboden wapenbezit.

Vechtpartijtje
Op de Havermarkt ontstond rond 1.15 uur een vechtpartijtje tussen twee mannen. De politie probeerde deze te beeïndigen waarbij een 20-jarige man uit Oosterhout werd aangehouden omdat hij zich hierbij hinderlijk bemoeide. De man werd na verhoor naar huis gestuurd met een proces verbaal aan zijn broek.