Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.15 uur) Zondag 12 mei 2002

Kerkrade, verdachte schietpartij aangehouden:
Een 44 jarige inwoner van Kerkrade is vanmorgen 12 mei 2002 door de politie aangehouden nadat hij in een woning aan de Chevremontstraat te Kerkrade een 25 jarige vrouw met een vuurwapen beschoot en ook verwondde. De vrouw is niet levensgevaarlijk gewond, maar operatief ingrijpen was noodzakelijk.
Naar aanleiding van een in de nachtelijke uren plaatsgehad hebbende onenigheid in een discotheek te Heerlen kregen twee groepen ruzie met elkaar. Vermoedelijk naar aanleiding van deze ruzie werd vanmorgen een ruit van een woning ingegooid aan de Grauweck te Kerkrade waar weer een reactie op kwam. Een van de bewoners van de Grauweck reed met zijn auto naar de Chevremontstraat eveneens in Kerkrade waar hij kort na zeven uur de voordeur van de woning opentrapte en de woning binnen stormde. In een van de slaapkamers loste hij een aantal schoten waarna hij meteen de woning weer verliet en met zijn auto wegreed. Een 25 jarige vrouw bleek getroffen te zijn door een van de kogels. Zij raakte gewond aan een arm en in haar zijde. Een ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis waar operatief ingrijpen noodzakelijk bleek. De vrouw is niet levensgevaarlijk gewond. De politie die ter plaatse kwam en vervolgens een onderzoek instelde aan de Grauweck zag de personenauto van de vermoedelijke schutter aan komen rijden die, vermoedelijk na het zien van de opvallende politieauto, ertussenuit kneep. Na een korte achtervolging kon de auto tot staan worden gebracht en kon de inzittende worden aangehouden. Inmiddels is ook het gebruikte vuurwapen door de politie aangetroffen. Dit had de schutter onderweg uit zijn auto gegooid. De politie stelt een verder onderzoek in.

Kerkrade, achttal aangehouden wegens openlijke geweldpleging: De politie van Kerkrade heeft zondagmorgen 12 mei 2002 acht jongeren in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar aangehouden die kort daarvoor een aantal vernielingen had aangericht aan de Holzbroekstraat en omgeving te Kerkrade.
De politie kreeg vanmorgen kort na 04.00 uur een melding van een vernieling waarbij een aantal personen tegen een op de Holzbroekstraat geparkeerde auto had getrapt en daarover had gelopen. Bij het onderzoek bleek dat deze vernieling daadwerkelijk had plaatsgevonden en dat daarnaast op de Schifferheidestraat de ruiten van twee abris waren vernield. Bij het latere onderzoek bleek dat er nog twee vernielde personenautos in de directe omgeving werden aangetroffen. Van een daarvan was een ruit ingeslagen terwijl in de andere auto deuken waren getrapt en het merkembleem was gestolen. Óp de Vauputsweg werd een achttal jongens aangetroffen die vermoedelijk verantwoordelijk was voor de gepleegde vernielingen. Het achttal werd aangehouden wegens openlijke geweldpleging en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.