Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 11.15 uur

Vandaal aangehouden

BAARN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Baarn aangehouden voor het ingooien van een ruit bij een winkel aan de Laanstraat.

De politie ontving een melding dat iemand een ruit aan het vernielen was en ging naar de Laanstraat. Daar trof de politie de kapotte ruit aan maar geen dader. Met verkregen informatie van getuigen gingen de agenten zoeken in de omgeving en troffen op de Lommeroord een auto aan die voldeed aan de beschrijving van de auto waarmee de verdachte zou zijn weggereden.

Nabij de auto werd de verdachte korte tijd later aangetroffen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Openbare dronkenschap

BAARN Op zaterdagmiddag ontving de politie rond 17.00 uur de melding dat bij de Scholeksterstraat een bijzonder dronken man rondliep met zijn twee honden. Hier troffen de agenten de 40-jarige man (woonplaats nog onbekend) op de grond aan. De man bloedde hevig aan een hoofdwond.

Omstanders verklaarden dat de man al een paar maal gevallen was. Hiervan was alcohol de vermoedelijke oorzaak. De ambulance heeft de dronken man voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Het personeel van de dierenambulance heeft zich over de twee honden ontfermd.