Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002
Persberichten district Rijn en venen, 10.45 uur

Bestuurders onder invloed

BREUKELEN De politie controleerde in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei een automobilist op de Nieuweweg.

Omstreeks 02.50 uur werd de 30-jarige bestuurder uit Eemnes aan de kant van de weg gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een boete van 190,= werd de man naar huis gestuurd.

WILNIS Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig met de mistverlichting aan op de Mijdrechtse Dwarsweg rijden.

De bestuurder een 24-jarige man uit Mijdrecht kreeg een stopteken. Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. De Mijdrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Met een rijverbod van twee uur en een boete van 190,= werd hij naar huis gestuurd. OUD ZUILEN Omstreeks 02.10 uur werd een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was aan de kant van de weg gezet op de Sportparklaan. Na de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had.

De Utrechter mocht vijf uur niet autorijden en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Zaterdagavond heeft de politie op de Bonkestekersweg en de Reigerstraat een snelheidscontrole uitgevoerd.
Tussen 22.00 en 23.00 uur werden 11 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Op deze wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.