Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 12 mei 2002

Dagelijske berichten

Groningen: doorrijden na aanrijding
In zijn woning in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 55-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van doorrijden na aanrijding. De man was enige minuten voordat hij werd aangehouden, als bestuurder van een bestelauto, betrokken bij een verkeersongeval op het Overwinningsplein in Groningen. Daarbij raakte niemand gewond. Getuigen noteerden het kenteken van de auto waarna de bestuurder kon worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse werd 1.7 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Hij ontkent doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd.

Groningen: jongen schopt vrouw
In de Almastraat in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen wordt verdacht van mishandeling van een 38-jarige zwangere vrouw ook uit Groningen. De moeder van de jongen kreeg om onduidelijke redenen ruzie met de zwangere vrouw. Beiden kennen elkaar al langer. De verdachte hoorde de ruzie, die op straat plaatsvond en ging poolshoogte nemen. Het slachtoffer schold hem en zijn moeder daarop een aantal keren uit. De knaap werd hierover zo boos dat het hij het slachtoffer tot twee keer toe op het lichaam schopte. Omwonenden belden de politie. Agenten hielde de verdachte jongen enige tijd later aan bij zijn woning in de Almastraat. Het 39-jarige slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en in verband met haar zwangerschap ter observatie opgenomen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij heeft de mishandeling bekend. De oorzaak van de ruzie is vermoedelijk terug te voeren naar een reeds langer lopend conflict tussen de moeder van de verdachte en het slachtoffer.

Groningen: aanhoudingen na wildplassen
Twee mannen in de leeftijd van 22 en 23 jaar, beiden uit Groningen, zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 22-jarige verdachte stond in het openbaar te plassen en werd daarvoor bekeurd door surveillerende agenten. Hij weigerde zij naam op te geven en werd aangehouden. Toen de man werd meegenomen wilde zijn 23-jarige vriend dit belemmeren. Hem werd gesommeerd daarmee op te houden en door te lopen. Hij negeerde deze vordering en werd daarop ook aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouden maar kon na een korte worsteling worden meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een politievordering en verzet tegen de aanhouding. Zijn kameraad krijgt een bekeuring voor wildplassen. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: man valt met invalidenwagen
Een 40-jarige invalide man uit Groningen is zaterdagnacht door onbekende oorzaak met zijn invalidenkarretje omgevallen langs de Rijksweg in Groningen. Voorbijgangers zagen dit en waarschuwden politie en ambulance. De man is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Niet bekend is of hij letsel heeft opgelopen. De politie heeft zich ontfermd over het invalidenvoertuig van de man.

Groningen: baldadigheid
Wegens baldadigheid heeft de politie zaterdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 23-jarige man uit Beilen aangehouden. De man gooide een lege fles de lucht in die vervolgens op het trottoir uiteen spatte. De Beilenaar werd meegenomen naar het politiebureau en na een kort verhoor heengezonden. Hij krijgt een bekeuring voor baldadigheid.

Groningen: dronken mannen aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht twee mannen uit Leeuwarden in de leeftijd van 24 en 27 jaar aangehouden. De mannen liepen provocerend door de Poelestraat. Ze pakten willekeurige voorbijgangers vast en liepen kennelijk opzettelijk tegen mensen aan. Toen één van beiden op de Grote Markt een voorbijganger in het kruisgreep en de ander een passerende vrouw bijna omever duwde greep de politie in. De mannen, die beiden onder invloed van alcohol verkeerden, zijn naar het bureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor worden ze heengezonden. Ze krijgen een bekeuring voor baldadigheid.

Groningen: openlijke geweldpleging
De politie heeft zaterdagnacht in de Schoolholm in Groningen vijf mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar uit Groningen, Haren en Wirdum (Friesland) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie werd door omwonenden gewaarschuwd toen een groep jongeren vernielingen aanrichtte aan een geparkeerde Italiaanse auto, deeluitmakende van de Giro karavaan. Van de wagen werden stickers afgehaald die vervolgens op andere autos en op woningen werden geplakt. Tevens vernielde de groep een spiegel van de auto en werd één van de kentekenplaten van de auto afgehaald. Vijf mannen, deeluitmakend van de groep, konden door de politie worden aangehouden. Ze werden naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, afhankelijk van de individuele deelname aan het openlijk geweld, voor vernieling, baldadigheid en/of openlijke geweldpleging.

Groningen: vrouw mishandeld
In een restaurant in de Poelestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 44-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling. De man gedroeg zich al enige tijd agressief en vervelende in het restaurant. Op een gegeven moment sloeg hij een bord kapot op het hoofd van een 18-jarige bezoekster uit Loppersum, zonder dat de vrouw op welke manier dan ook betrokken was bij onenigheid of een ruzie. De vrouw liep een hoofdwond op en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. De verdachte werd door de politie meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Groningen: belediging
Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Politiemensen zagen dat de verdachte door een medewerker van een horecagelegenheid buiten het pand werd gezet. Dit ging gepaard met enig duwen en trekken van beide kanten. Daarbij spuugde de verdachte de horecamedewerker in het gezicht en andere man vervolgens nog een harde duw gaf. Daarop werd hij aangehouden. De man, die zich agressief en recalcitrant gedroeg, werd naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten. Na verhoor wordt hij heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor belediging en mishandeling.

Groningen: man vernielt ruit
Wegens vernieling van een ruit van een supermarkt aan het Damsterdiep in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. De begaf zich naar de winkel omdat hij boos was over het feit dat zijn vriendin eerder op de middag was betrapt bij winkeldiefstal in het pand. Doordat hij niet naar zijn zin te woord werd gestaan raakte de man over zijn toeren en sloeg een ruit van de zaak kapot. Daarop werd de politie gebeld en kon de man worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hij krijgt verbaal voor vernieling.

Bellingwolde: motorrijder valt
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Oudeschanskerweg in Bellingwolde is zaterdagmorgen een 43-jarige man uit Hoofddorp gewond geraakt. De man reed op een motorfiets en kwam te vallen, vermoedelijk doordat hij te ver naar de wegkant reed waar de motor in enig losliggend grint ging glijden. De motorrijder, die een toertocht met ongeveer 25 andere motoren meereed, is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. De overige motorrijders ontfermden zich over zijn motor. Die raakte licht beschadigd.

Bedum: doorrijden na aanrijding
Zaterdagmorgen vroeg troffen politiemensen tegen de voorgevel van een makelaarskantoor aan de Molenweg in Bedum een zwaar beschadigde auto aan. In de voorruit van de auto zaten twee schadeplekken (sterren) waaruit kon worden opgemaakt dat er twee mensen voor in de auto moesten hebben gezeten. In de omgeving werden geen mensen aangetroffen. Wel wist een voorbijganger te melden dat hij een vrouw had zien lopen die hoofdletsel had. Ook deze vrouw werd bij een onderzoek in de buurt niet gevonden. De politie heeft vervolgens de auto door een bergingsbedrijf laten afvoeren. Ongeveer ruim een uur later meldde zich een 34-jarige man Groninger aan het politiebureau Rademarkt in Groningen. De man wilde aangifte doen van diefstal van zijn auto. Het bleek te gaan om de in Bedum aangetroffen auto. Toen de man door de politie over de diefstal aan de tand werd gevoeld bekende hij dat de bestuurder was geweest en dat hij met de auto tegen het makelaarskantoor in Bedum was gebotst. Daarop is hij aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 1.4 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Meer regio berichten volgen

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).