Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-05-2002
1e Persbericht 10 mei 2002




Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Donderdagavond rond 19.25 uur is in de Poeijerstraat en 32-jarige man afkomstig uit Amsterdam aangehouden. Hij was kort daarvoor door getuigen gezien bij een auto-inbraak in de Jan Tooropstraat. In de rugzak van de aangehouden man vonden agenten een wijnkoeler die uit de opengebroken auto kwam. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal autos
Donderdag overdag is in de Fakkellaan een grijze Nissan Patrol met het kenteken VS-41-XF gestolen.

In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Raiffeisenstraat een rode Peugeot 306 met het kenteken LJ-BB-07 gestolen.

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Reinaertlaan een rode Opel Corsa met het kenteken FN-XZ-38 gestolen.

Eindhoven: Man beroofd
Vrijdagmorgen rond 5.30 uur is op de Edenstraat een 36-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer liep richting Zwembadweg toen er een man op een fiets naar hem toe kwam. De man had een mes in zijn hand en eiste de portemonnee het slachtoffer. In de portemonnee zat ongeveer 200 euro en het identiteitsbewijs van het slachtoffer. De dader was een man van ongeveer 19 jaar oud, ongeveer 1.90 meter groot en dik. Hij had een kinderlijk gezicht en korte sluik zwarte haren.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagmorgen rond 0.45 uur is op de Noord Brabantlaan een 44-jarige man uit het Belgische Arendonk aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Hij blies tijdens de ademtest 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagmorgen om 4.30 uur is op de Insulindelaan een 36-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man en vrouw in gestolen auto aangehouden Vrijdagmorgen rond 4.45 uur zijn in de Venkelstraat in Eindhoven een 24-jarige man en een 23-jarige vrouw beiden uit Eindhoven aangehouden. De twee zaten in een auto die gestolen was. Ze verklaarden de auto gevonden te hebben. Het duo werd aangehouden maar ze verzetten zich stevig tegen hun aanhouding. De man ging daarbij zo tekeer dat hij een portier van een politieauto kapot trapte. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbreker overlopen
Donderdagavond rond 23.50 uur is in de Jan Stevensstraat in Helmond een 37-jarige man uit die stad aangehouden. Bewoners van een woning in die straat hoorden beneden gerommel. De bewoonster zag in de kamer een man die bezig was haar spullen na te zoeken. De vrouw werd door de inbreker hardhandig weggeduwd. Haar vriend wist hem te overmeesteren en hij werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De inbreker is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Fietsendief op heterdaad
Vrijdagmorgen rond 1.25 uur is op de Kasteellaan een 41-jarige Helmonder op heterdaad betrapt toen hij bezig was het slot van een fiets open te breken. Nog voordat de man het slot open had grepen politieagenten hem in de kraag. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Insluiping in woning
Vrijdagmorgen rond 3.30 uur heeft en insluiper kans gezien een woning aan de Aarle Rixtelseweg binnen te komen. De bewoners werden door hun alarmsysteem gewekt. Het is nog niet bekend hoe de insluiper kon binnenkomen. De bewoners missen een Engelse antieke klok ter waarde van 8000 euro.

Best: Onder invloed
Een 56-jarige Bestenaar is donderdagmiddag rond 15.30 uur op de Erica in Best betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens een ademtest 0,6 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Onder invloed
Op de Turnhoutseweg in Reusel is donderdagavond om 19.20 uur een 53-jarige vrouw uit dat dorp bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw blies tijdens een ademtest 0,85 promille. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Valkenswaard: Man mishandeld
Vrijdagmorgen rond 1.40 uur zijn op de Markt van Valkenswaard twee inwoners van Eindhoven ( 19 en 20 jaar oud) aangehouden. Ze waren betrokken bij een ruzie en vechtpartij op de Markt . Zij worden er van verdacht een 23-jarige man uit Valkenswaard te hebben mishandeld. Wat de toedracht van de vechtpartij was is nog niet duidelijk. Wel hebben de twee het slachtoffer, toen deze op de grond lag, geschopt en geslagen. De twee zijn op het politiebureau ingesloten.