AutoRai

10-5-2002

MG Rover richt Xpart Limited op

Binnen de Phoenix Venture Holdings Organisation, de houdstermaatschappij van onder meer MG Rover, is een nieuwe werkmaatschappij opgericht, XPART Limited.

Deze divisie komt in de plaats van wat tot nu toe MG Rover Parts Limited heette. Deze groep blijft overigens bestaan, maar dan als een ondersteunende Brand voor MG Rover Group Operations.

De oprichting van XPART is bedoeld om voor Phoenix extra mogelijkheden te ontplooien wat betreft de ontwikkeling en productie van onderdelen voor de gehele automobielindustrie. Daarnaast is XPART uiteraard ook verantwoordelijk voor de onderdelenvoorziening van MG Rover.

John Parkinson is benoemd tot Managing Director van XPART. Hij bekleedde hiervoor de functie van Sales & Marketing Director van de MG Rover Group. Deze benoeming weerspiegelt het grote belang dat Phoenix hecht aan het volledig benutten van de commerciële mogelijkheden die de onderdelenactiviteiten bieden. De verwachte jaaromzet van XPART bedraagt 250 miljoen Pond.

John Parkinson kan bogen op een enorme ervaring in de automobielindustrie, onder meer door het opzetten van de marketing van Rover en de lancering van de MG Brand. Parkinson wordt als Sales en Marketing Director in de Board van MG Rover Group opgevolgd door John Sanders. Tevens is Fraser Winton, die afkomstig is van Delphi Automotive, benoemd tot Managing Director van Powertrain.

Bert Waterman, Algemeen Directeur van MG Rover Nederland: "Met de oprichting van XPART is de Phoenix Holding in staat om voor meer partijen, dus ook andere automerken, de onderdelenbusiness uit te voeren. Uiteraard profiteert de MG Rover onderdelendivisie ook enorm van deze uitbreiding van activiteiten, zodat je echt kunt stellen dat MG Rover voortdurend in ontwikkeling is. Waardoor de perspectieven voor de nabije en verre toekomst positief zijn."