Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.10 uur) Vrijdag 10 mei 2002

Maastricht: rijden onder invloed alcohol

Vrijdag 10 mei 2002 zag een politiepatrouille omstreeks 05.30 uur een automobilist zonder verlichting rijden over de Kakeberg in Maastricht. De politie gaf de bestuurder een stopteken, waaraan gevolg werd gegeven. Toen de agenten de man aanspraken, bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en ook naar het gebruik van alcohol rook. Een blaastest bevestigde dit en de bestuurder werd meegenomen naar het bureau. Hier werd een ademanalyse afgelegd, die een uitslag aangaf tussen de 0,6 en 0,7 promille. Tegen de 20 jarige man woonachtig te Sittard werd proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder licht, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

Maastricht: winkeldiefstal
Donderdag 9 mei werd rond 14.00 uur door het personeel van een winkel aan de Grote Straat in Maastricht de hulp ingeroepen van de politie in verband met een winkeldief. Ter plaatse bleek dat een 38-jarige man uit Roermond 10 damestruitjes had ontvreemd met een winkelwaarde van 135 euro gestolen had uit de schappen. De man werd door de politie aangehouden en voorgedragen voor snelrecht. Van het winkelbedrijf heeft hij een winkelverbod voor de duur van een jaar opgelegd gekregen. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Eijsden: hard gekookte eitjes
In een woning aan de Kerkstraat in Eijsden werd donderdag 9 mei gezorgd voor een geweldige stankoverlast, omdat eieren wat te lang op het vuur hadden gestaan.
Een verzorgster had in de keuken eieren op het vuur gezet om hard te koken. Zij had een collega gevraagd de eieren weer af te zetten, als ze klaar waren. De collega vergat dit echter en verliet het pand. Na verloop van tijd ging het brandalarm af en werden brandweer en politie ingeschakeld. Er ontstond geen brand, maar de eieren waren alleen erg hard geworden en daarbij ontploft. Dit zorgde voor een geweldige stankoverlast in de woning.

Eijsden: rijden onder invloed drugs:
Donderdag 9 mei kreeg de politie rond 23.00 uur melding van een aanrijding met letsel op de Rijksweg te Eijsden. Ter plaatse bleek dat een 32-jarige man uit Angleur (B) de macht over het stuur had verloren, met zijn auto van de weg was geraakt en tegen de vangrail gebotst. Hierbij werd 30 meter vangrail beschadigd en uit de grond getrokken. De bestuurder had hierbij geen letsel opgelopen. De automobilist maakte een benevelde indruk, maar de ademtest wees uit dat er geen alcohol in het spel was. De man gaf echter zelf aan dat hij anderhalve joint gerookt had. Hierop werd hij door de politie aangehouden. Op het bureau bleek dat hij ook nog een andere boete had openstaan. Van de automobilist werd een bloedproef genomen die voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch instituut zal worden gezonden. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs. Zijn zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Maastricht: illegaal storten afval
Vrijdag 10 mei vatte de politie rond 02.30 uur een 22-jarige man in de kraag wegens het storten van afval op de Franklinstraat te Maastricht.

De politie kreeg donderdag rond 23.30 uur een melding dat men afval dumpte op deze plek. Ter plaatse bleek dat het ging om enkele lege kartonnen dozen, een doos met stukken vloertegels, een emmer met verf, en een legplank van een koelkast. De daders waren gevlogen, maar de politie kreeg van een getuige een signalement van hun voertuig. Enkele uren later zag de politie deze auto rijden over de Aartshertogenstraat en gaf een stopteken. In eerste instantie ontkende de inzittende, een 22-jarige inwoner van Heerlen. Maar toen de politie zag dat hij in zijn auto een emmer met dezelfde verf als bij het misdrijf had staan, was er geen ontkennen meer aan. De man werd door de politie aangehouden. Na controle bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs en dat zijn auto niet APK-gekeurd was. Tegen de Heerlenaar werd proces verbaal opgemaakt. Tijdens een zitting van Justitie in de buurt mag de 22 jarige zich verantwoorden bij de Officier van Justitie.