Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 10-05-02 11:05

Ochtenduitgave vrijdag 10 mei 2002

ARBEIDSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP (10 mei 2002) Aan boord van een onder de vlag van de Bahamas varend zeeschip de 'Weaver Arrow', ca 30.000 brt. en liggende in de Vulcaanhaven vond donderdagmorgen een arbeidsongeval plaats, waarbij een 27-jarige Rotterdammer om het leven kwam en drie mensen letsel opliepen. Dit ten gevolge van koolmonoxidevergiftiging. Het schip was geladen met geperst houtafval en bij de politie kwam, om even na tien uur, een melding binnen dat mensen aan boord het erg benauwd hadden. De brandweer ging met perslucht de afgesloten ruimten binnen en haalde er een 24-jarige Rotterdammer uit, hij is overgebracht naar het Schielandziekenhuis. Het tweede slachtoffer dat de brandweer naar boven bracht, een 27-jarige Rotterdammer, bleek te zijn overleden. Een tweetal mensen die bij de redding betrokken waren raakten onwel, een 30-jarige Rotterdammer is naar het Holyziekenhuis gebracht en mocht na behandeling naar huis. Een 37-jarige man uit Vlaardingen is in hetzelfde ziekenhuis opgenomen ter observatie. De oorzaak van het vrijkomen van de koolmonoxide is het gevolg van een reactie in de lading van het geperste houtafval in een afgesloten ruimte. Een nader onderzoek wordt door de Arbeidsinspectie, Scheepvaartinspectie en Rivierpolitie ingesteld.

HORECAPERSONEEL MET PIKHOUWEEL BEDREIGD (10 mei 2002) VLAARDINGEN - Donderdagavond omstreeks kwart voor zeven is er onenigheid ontstaan in een horecagelegenheid aan de Westlandseweg waarbij een 29-jarige Rotterdammer het personeel met een pikhouweel bedreigde. De onenigheid ontstond over het eten wat ontaardde in een scheldpartij waarna de 29-jarige Rotterdammer een ruit insloeg en naar zijn auto ging. Vervolgens kwam de man terug met een pikhouweel en sprong achter de verkoopcounter en bedreigde het aanwezige personeel. De politie die ter plaatse kwam nam de man mee naar buiten. De man begon zich echter steeds agressiever in de richting van de politiemensen te gedragen waarna de politie pepperspray gebruikte en de man aanhield.

VROUW SCHIET OP EX-MAN (10 mei 2002)
Donderdagavond werd een 23-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden die omstreeks elf uur 's avonds op enkele mensen had geschoten. De vrouw volgde de auto waarin haar ex-vriend, een 23-jarige man uit Utrecht, een 28-jarige man uit Boxtel en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam zaten. Ter hoogte van verkeerslichten aan de Olympiaweg ging de vrouw met haar auto naast de auto van de drie mensen staan, deed haar raam open en loste enkele schoten in de richting van de drie inzittenden af. Hierbij raakte niemand gewond. De vrouw kon even later in een woning aan de Rozemarijnstraat worden aangehouden. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

SCHIETPARTIJ (10 mei 2002)
Donderdagmiddag rond twee uur vond een schietpartij plaats in een woning aan de Wandeloordstraat. In de woning waren zes mannen aanwezig in verband met een handel in stimulerende middelen. Op het moment dat de overdracht daadwerkelijk plaatsvond trok een van de kopers een vuurwapen. Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij enkele schoten werden gelost. Hierbij liep een 54-jarige Rotterdammer een schotwond in zijn borst op. Een 44-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats sprong in paniek uit het raam en liep hierdoor een gebroken pols op. De twee kopers wisten te ontkomen. De gewonden werden ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche van district Oost heeft een nader onderzoek ingesteld.