Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Knallen in Groenekan en omgeving

GROENEKAN- Op donderdagavond kreeg de politie verschillende verontruste telefoontjes van burgers die knallen hadden gehoord in de omgeving van de Kanonsdijk. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en hieruit bleek dat defensie een uitleg aan het geven was over haar werk aan een gezelschap. Er werd tijdens deze uitleg ook een demonstratie gegeven van een zogenaamde thunderflasch welke een harde knal laat horen.

Verdachte poging inbraak aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat hij gepoogd had een ruit van een auto in te slaan. Getuigen zagen dat de jongen een ruit wilde inslaan van een auto die geparkeerd stond aan de Koningslaan. De politie werd gewaarschuwd en kon de jongen in de omgeving aanhouden en insluiten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de ruit niet kapot was

Rijden zonder rijbewijs en...

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een 21-jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed en nog een aantal dagen moest zitten. De politie zag de man uit Utrecht rijden over de Beneluxlaan en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij reed zonder rijbewijs en dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau werd een blaastest afgenomen en hier bleek dat de man wel alcohol had gedronken maar niet teveel. De man uit Utrecht was erg blij dat hij onder de grens bleef van 0.5 promille. Hij werd echter minder blij toen de agenten hem vertelde dat hij nog 154 dagen moest zitten. De man werd ingesloten.