Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Diefstal tas

AMERSFOORT Op donderdagmiddag werd omstreeks 14.45 uur een tas van een 44-jarige vrouw uit Wenen (Oostenrijk) gestolen. De vrouw zat op een bankje op de Nieuweweg toen twee jongens op een brommer haar tas wegnamen die op de bank lag. De jongens gingen er op de brommer vandoor. De vrouw rende nog achter de jongens aan, maar kon hen niet meer bijhouden.

Vrouw springt voor auto`s

AMERSFOORT Op donderdagavond kreeg de politie rond 19.00 uur de melding dat een vrouw voor autos probeerde te springen op de Stadsring. De 30-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats werd bij de ring aangetroffen en bleek geraakt te zijn aan haar linkerbeen. De automobilist was doorgereden.

De vrouw had lichte verwondingen opgelopen en werd door een arts behandeld in het bureau. De crisisdienst van het Riagg werd ingeschakeld voor verdere opvang.

Aanhouding voor belediging

AMERSFOORT De politie heeft op donderdagavond een 35-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten zagen dat de man stond te plassen bij de Westsingel ter hoogte van de trappen.

Terwijl de agenten een bekeuring uitschrijven begon de man hen te beledigen. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Mishandeling

AMERSFOORT Op donderdagavond heeft een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangifte gedaan voor mishandeling door drie jongens op de Fideliohof. De jongen verklaarde zonder aanleiding te zijn uitgedaagd door het trio. Vervolgens begonnen de jongens hem te slaan en schoppen. Toen omstanders te hulp schoten, renden de jongens weg in de richting van de Hogeweg.

De jongen liep door de mishandeling letsel op aan zijn gelaat en benen. De politie stelt een onderzoek in.