Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.30 uur

Vrouw gewond en hond dood na aanrijding

VINKEVEEN- Op donderdagavond raakte een vrouw gewond bij een en overleed haar hond nadat ze waren aangereden door een dronken automobilist.

Omstreeks 18.50 uur liep de 62-jarige vrouw over de Mijdrechtsedwarsweg. Ze liep hier met haar aangelijnde hond. Op een gegeven moment werd de aangelijnde hond aangereden door een 23-jarige automobilist uit Bodegraven. Door de ruk aan de hondenriem kwam de vrouw vervolgens ten val en liep hierdoor verwondingen op aan haar hoofd en arm en zij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

De hond raakte ernstig gewond en overleed korte tijd later. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1.55 promille. De man kon zijn rijbewijs direct inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man besteelt bejaarde vrouw

OUDEWATER- Op woensdagmiddag werd een 81-jarige vrouw Oudewater bestolen door een nog onbekende man. Omstreeks 16.00 uur belde de onbekende man aan bij haar woning aan de Willeskop en vroeg of hij even zijn handen mocht wassen en telefoneren. De vrouw liet de man binnen en hij vertrok na 10 minuten weer. Later bemerkte de vrouw dat haar handtas zeer vermoedelijk was weggenomen door de man. De politie adviseert niet om onbekende personen met dit soort vage smoesjes binnen te laten