Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Tasjesrover aangehouden

VIANEN- Op donderdagavond werd een tasjesrover aangehouden op de Prins Bernardlaan.

Omstreeks 20.35 uur liep een 70-jarige vrouw uit Den Haag met haar man op een parkeerplaats nabij de Prins Berhardlaan. Plotseling werd haar tasje, welke ze om haar schouder had hangen, losgerukt en de 26-jarige rover uit Vianen rende met de tas hard weg. Getuigen, vier mannen uit Schotland, zaten in een taxi en zagen dit alles gebeuren.

Ze bedachten zich geen moment stapten uit de taxi en zetten de achtervolging in. De 26-jarige man werd ingehaald en vastgehouden.

Op het moment dat hij werd vastgepakt bood hij veel verzet en meerdere omstanders gingen op de man zitten om ontvluchting te voorkomen. De gewaarschuwde politie kon door het goede optreden van de getuigen de man eenvoudig aanhouden en insluiten voor verhoor. De vrouw raakte niet lichamelijk gewond.

Vrouw valt van fiets

SCHALKWIJK- Op donderdagmiddag raakte een 61-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede gewond na een val van haar fiets. De vrouw reed omstreeks 14.20 uur over de Groeneweg en reed hier de dijk af. Onderaan de dijk remde de vrouw te laat en kwam ten val. De vrouw brak haar neus en haar rechterarm en werd vervoerd naar het ziekenhuis.