Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-05-2002

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 10 mei
Nederland 2 - 21.55 uur

KUNSTENARES OP ZOEK NAAR HAAR TWEELINGZUS

Al schilderend is Roos van der Jagt uit Rotterdam op zoek naar haar nooit gekende tweelingzus. De kunstenares die zich 'Double o-Roos' noemt, is ervan overtuigd dat ergens op de wereld haar identieke tweelingzus moet leven. Roos: "Ik heb altijd geweten dat ze bestaat, zoiets voel je gewoon. We zijn op 8 november 1969 als een eeneiige tweeling geboren en direct van elkaar gescheiden. Ik voel nog de pijn van die amputatie. ik mis mijn zusje iedere dag dat ik leef". Het TROS-programma VERMIST besteedt vrijdag 10 mei uitgebreid aandacht aan deze vermissing.

Degene die Roos zou kunnen helpen bij haar zoektocht is haar biologische moeder die haar kort na de geboorte in een kindertehuis plaatste. Als peuter werd Roos geadopteerd en pas na tientallen jaren slaagde ze erin haar werkelijke moeder op te sporen. Het werd een heftige en kortstondige ontmoeting. Het bleek dat haar moeder haar zwangerschap tot aan de dag van vandaag voor haar familie verborgen heeft gehouden en met Roos wilde ze niet praten over een mogelijk tweelingzusje. Ook de dossiers bij de Kinderbescherming mocht Roos niet inzien. Ze heeft nu al haar hoop op haar vermiste biologische vader gericht. Deze John Bijlard - begin jaren veertig geboren op Curaçao - is sinds haar geboorte in 1969 spoorloos verdwenen. Roos vermoedt dat hij haar tweelingzus heeft meegenomen.

In VERMIST vertelt Roos over de dubbelportretten die ze maakt van zichzelf en haar onbekende zusje, haar missie om haar op te sporen en de zoektocht naar haar biologische vader.

Voor meer informatie en foto's: www.vermist.nl.



Ingezonden persbericht