Persbericht

Tiende Noordelijk Bierfestival

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2002 organiseert de Stichting P.U.B. (Promotie Uitzonderlijk Bier) voor de tiende keer het Noordelijk Bierfestival. Het evenement vindt wederom in sportcomplex Kardinge te Groningen plaats. In al die jaren is het overdekte festival uitgegroeid tot de grootste activiteit op het gebied van speciaalbier in Noord- en Oost-Nederland, en zelfs tot een van de grootste van heel Nederland. Circa 40 brouwerijen uit verschillende landen zullen samen 75 speciaalbieren aan de man proberen te brengen.

De openingstijden van het Noordelijk Bierfestival zijn: vrijdag: 19:30 01:00 uur
zaterdag: 13:30 18:30 uur en 20:00 01:00 uur De ambassadeur van België zal vrijdagavond om 20:00 uur het festival officiëel openen, waarna bezoekers hun keuzen kunnen maken uit de vele verschillende speciaalbieren. De toegangsprijs bedraagt slechts ¤ 4 voor het hele festival (dus ook als u zowel vrijdag als zaterdag wilt komen!) Hiervoor krijgt u een exclusief festivalglas dat als toegangsbewijs geldt en waarin de speciaalbieren worden uitgeschonken. U ontvangt ook het Proeverijboekje, waarin o.m. uitgebreide informatie over de Stichting P.U.B. en het het Noordelijk Bierfestival staat. Tevens worden alle deelnemende brouwerijen, en natuurlijk de speciaalbieren die zij op het festival presenteren, in het boekje breed uitgemeten. Bij de PUB-stand kunt u 4 consumptiemunten kopen voor ¤ 6. Omdat het vooral om het proeven gaat zijn er goede spoelbakken aanwezig en gratis crackers voor smaakneutralisatie. Uiteraard zijn er ook lekkere, warme snacks en andere versnaperingen te koop. Tevens is er een tombola, waarmee vele toepasselijke prijzen zijn te winnen. Tussen de stands van de deelnemende brouwerijen vindt u ook voorlichtingstands van andere bierorganisaties en brouwdemonstraties door amateurbierbrouwgildes. Het Noordelijk Bierfestival zal worden opgeluisterd met sfeervolle livemuziek, waarbij u plaats kunt nemen op het ruime terras. Er heerst een gezellige en ontspannen openluchtsfeer, echter zonder de risico's van het Nederlandse klimaat.

Aanbod
De Stichting P.U.B. streeft naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod van speciaalbieren op het Noordelijk Bierfestival. Elk jaar zijn er naast "oude bekenden" (meestal wel met nieuwe bieren) ook nieuwe brouwers uit binnen- en buitenland. Dit jaar zullen er brouwerijen uit Nederland, België, Oostenrijk, USA, Engeland en Rusland aanwezig zijn. Uit het grote aanbod kunt u kiezen uit onder meer ale, abdijbier, witbier, zwartbier, Trappistenbier, bock, bitter, kriek, fruit, dubbel en tripel naast de meer bekende speciaalbieren. Pilseners of lagers zijn er niet op het Noordelijk Bierfestival; daarvoor kunt u op veel andere plaatsen terecht! Het festival is bedoeld voor liefhebbers. U kunt er kennis maken met vele verschillende speciaalbieren; ervan proeven en genieten in een ontspannen sfeer. Het is dus zeker geen zuipfeest! Bezoekers die zich niet weten te gedragen zullen worden verzocht de zaal te verlaten.

Bereikbaarheid
Het Noordelijk Bierfestival wordt gehouden in Sport- en recreatiecentrum Kardinge aan het Kardingeplein 1 in Groningen. Het centrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft ruime toiletvoorzieningen. Tijdens het festival is de sporthal gewoon geopend, met daarin een subtropisch zwemparadijs, fitnesscentrum, ijshal en squash- en tennisbanen. Kardinge ligt langs de ringweg-oost, en wordt duidelijk aangegeven. U kunt uw auto gratis parkeren op de ruime parkeerplaats. Bedenk wel dat alcohol en verkeer niet samen (mogen) gaan! Laat u dus rijden, of kom met het openbaar vervoer. Kardinge is ook uitstekend met de bus bereikbaar, namelijk met de stadsdiensten 3 (Lewenborg), 6 (Beijum), en de streeklijnen 40 (Delfzijl), 42 (Loppersum), 61 (Uithuizen) en 65 (Zoutkamp). De laatste stadsbus vertrekt na afloop van het festival.

Stichting P.U.B.
P.U.B. is de afkorting van Promotie Uitzonderlijk Bier. De Stichting P.U.B. wil speciaalbieren onder de aandacht brengen van een breed publiek. Het jaarlijkse Noordelijk Bierfestival is daarbij de belangrijkste activiteit. De stichting heeft geen commerciële belangen en bestaat alleen dankzij de inzet en het enthousiasme van veel vrijwilligers. Zo'n 450 donateurs steunen de Stichting P.U.B. met een jaarlijkse financiële bijdrage.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het Noordelijk Bierfestival of de Stichting P.U.B., neem dan contact op met Ruud van Essen, tel/fax 0528-270308, b.g.g. tel.06-50577201. Of stuur een email naar: stichting_pub@hotmail.com Bezoek ook eens de PUB-site op internet: www.pub.ontheweb.nl.

Stichting P.U.B.
Ruud van Essen, secretaris
tel/fax: 0528-270308
email: stichting_pub@hotmail.com