AutoRai

19-4-2002

Lexus IS200 Business: aantrekkelijk voor de zakenwereld

De Lexus IS200 valt op door zn geheel eigen styling en elegantie. Deze sportieve Lexus is nu leverbaar als IS200 Business met een - zakelijk gezien - wel heel aantrekkelijke prijs van 30.500,- inclusief BTW/BPM.

De Lexus IS200 Business onderscheidt zich door zn fraaie 7-spaaks 16 inch lichtmetalen wielen met 205/55R16 banden. De alom geprezen sportieve rijeigenschappen van de IS200 zijn uiteraard ook terug te vinden in deze Business uitvoering. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei zal deze nieuwe telg bij de Lexus-dealers aan het publiek worden voorgesteld.

Sinds zijn introductie heeft de Lexus IS200 een schare enthousiaste rijders aan zich weten te binden, die enerzijds gecharmeerd is door de sportieve rijeigenschappen en anderzijds grote waardering heeft voor de luxe en het comfort van de sportsedan.

Het sportieve karakter van de IS200 is het centrale uitgangspunt geweest tijdens ontwikkeling van de achterwielaandrijver. Zowel vóór als achter werd gekozen voor een geavanceerde wielophanging met dubbele draagarmen, om de best mogelijke balans tussen comfort en zn befaamde sportiviteit te verkrijgen. Chief Engineer Nobuaki Katayama: De meeste luxe sedans zijn absoluut plezierig om te rijden, maar ik denk dat gerust mag worden gezegd dat nogal wat autos niet meer écht puur rijplezier bieden. Het is in een notendop de boodschap van de Lexus IS200. En dat is voelbaar bij elke meter die met de auto wordt gereden. Hij communiceert bijzonder direct tussen bestuurder en wegdek en geeft je het gevoel van ultieme controle.

De IS200 Business onderscheidt zich van de andere IS200-modellen door onder meer andere wielen en banden en een fraaie metalen schakelpookknop in de cockpit. De 7-spaaks 16 inch lichtmetalen wielen zijn voorzien van 205/55R16 banden. Optioneel zijn: een viertrapsautomaat in combinatie met Cruise Control en middenarmsteun alsook een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak en metallic lak.

De Lexus IS200 Business is zoals een Lexus betaamd, kwalitatief hoogstaand, stil en comfortabel met een sportieve inborst. En natuurlijk is hij - net als elke IS200 - ook zeer compleet uitgerust met onder meer een automatische airconditioning, een geïntegreerd audiosysteem (inclusief 6 CD-wisselaar en zes luidsprekers), elektrisch bedienbare portierruiten vóór en achter met anti-klembeveiliging inclusief one touch open-bediening aan bestuurderszijde. SRS airbags, side-airbags en hoofdairbags voor bestuurder en voorpassagier, alsook ABS en Traction Control maken de IS200 Business tot een uitermate veilige en complete (zaken-)auto.

De Lexus IS200 Business is uitgerust met de bekende soepele 2,0 liter zescilinder lijnmotor, voorzien van de befaamde variabele kleptiming (VVT-i), die voldoet aan Lexus-eigenschappen pur sang: een ingetogen sportief karakter met de kwaliteiten van een echte atleet - uithoudingsvermogen, wilskracht, beheersing en een flitsend reactievermogen. Kortom de prestaties zijn voortreffelijk. Met zijn inhoud van 1.988 cm³ ontwikkelt de motor een maximum vermogen van 114 kW/155 pk bij 6.200 tpm en een maximum koppel van 195 Nm bij 4.600 tpm.

De Lexus IS200 Business komt op 30.500,- incl. BTW/BPM. Ook de leaseprijs van 633,- (48 maanden/20.000 km p/j, full operational leasing, excl. BTW en brandstof) zal in de zakelijk markt veel nieuwe Lexus-rijders aanspreken. Vandaar zijn naam.