Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 10-05-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 18.30 uur; (J. Clermonts)

Van twee snelheidsduivels rijbewijs ingenomen.

Door de onopvallende motorsurveillant werd op de A79 richting Maastricht de 48 jarige bestuurder uit Valkenburg met zijn Mercedes betrapt met een snelheid van 181 km/uur.
Daarnaast deelde hij nog 6 bekeuringen aan automobilisten uit waarvan 3 te hard reden, 1 de gordel niet droeg, 1 de doorgetrokken streep negeerde en de zesde een tijd lang aan de bumper van zijn voorganger bleef kleven.
Op de Urmonderbaan in Geleen werd door een opvallende motorsurveillant van het VHT met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Daarbij registeerde een snelheid van 140 van een aldaar passerende Jaguar terwijl 80 de limiet is. Ook deze 24 jarige bestuurder mag zijn rijbewijs inleveren. Door deze motorrijder werden nog 12 andere bestuurders verbaliseerd omdat zij allen harder reden dan 100 km/uur. Bij de controles op de Nieuwe Postbaan (Stein), de N295 in Nieuwstad, de Rijksweg Zuid in Sittard, de Rijksweg Noord in Geleen, de Maastrichterlaan in Beek en de Dorpsstraat in Spaubeek, werd in het totaal 374 keer bekeurd op snelheid en 46 maal op gordel.