Nieuwsbericht d.d. vrijdag 10 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Winkeldief vlucht na uitdelen klappen
Castricum, donderdag 9 mei 2002. Op donderdag omstreeks 17.00 uur heeft een winkeldief de benen genomen nadat hij de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Zeeweg in Castricum een paar klappen had gegeven. De bedrijfsleider had een man aangehouden toen die betrapt werd op winkeldiefstal. De deelde vervolgens enkele klappen op het gezicht van de bedrijfsleider uit waarna de man er vandoor ging. Het signalement van de dader: een man van ongeveer twintig jaar oud, kort donkerblond haar, 1.75 meter lang en hij droeg een glimmende gele sportbroek, een grijs shirt met gaatjes en een beige/lichtgrijs jack.

Binnenbrand na kortsluiting
De Rijp, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagavond rond 22.10 uur is er een binnenbrand geweest in een woonhuis aan het Oosteinde in De Rijp. De droogtrommel van de bewoners had brand gevat welke door de bewoners gedeeltelijk was geblust. De brandweer heeft de brand volledig geblust. De bewoner die de brand probeerde te blussen heeft enige lichte brandwonden opgelopen.

Automobilist rijdt door na aanrijding fietser
Noord-Scharwoude, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend omstreeks 0.30 uur is een 24-jarige vrouw uit Oudkarspel op haar fiets aangereden door een automobilist. De vrouw reed over de Voorburggracht in Noord-Scharwoude in de richting van Oudkarspel toen zij aan werd gereden door een passerende personenauto. De auto raakte met de rechterbuitenspiegel de linkerarm van de vrouw waarna deze viel. Als gevolg van de val liep zij letsel aan haar linkerhand, -arm, en, -been op. De automobilist is doorgereden.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 10 mei 2002. Op woensdag is er tussen 10.15 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Helderseweg in Alkmaar. In deze periode zijn er 120 voertuigen gecontroleerd waarvan er 31 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.

Botsing tussen twee auto's
Egmond aan den Hoef, woensdag 10 mei 2002. Op woensdagochtend omstreeks 9.50 uur heeft er een botsing tussen twee auto's plaatsgevonden op het kruispunt Hoeverweg/Zeeweg in Egmond aan den Hoef. Een bestelauto uit Amsterdam reed over de Hoeverweg vanuit de richting Alkmaar en reed bij groen licht het kruispunt op. Vanaf de Zeeweg kwam een automobilist, een 48-jarige man uit Egmond aan den Hoef, vanuit de richting Heiloo die het rode verkeerslicht negeerde en ook de kruising op reed. De bestelbus kon de automobilist niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De bestelbus sloeg over de kop, waardoor de Amsterdamse chauffeur van het bestelbusje bewusteloos uit het busje gehaald moest worden. De man is met nek- en beenklachten naar het MCA in Alkmaar vervoerd. De automobilist uit Egmond aan den Hoef is met nekklachten en een verwonding aan het oog ook naar het MCA overgebracht.

Meervoudige beenbreuk na botsing vrachtwagen
Castricum, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur is een 14-jarig meisje uit Castricum aangereden door een vrachtwagen op de rotonde Kleibroek/Prinses Beatrixstraat/Ruiterweg/Torenstraat. De vrachtwagenchauffeur, een inwoner van Limmen, kwam vanaf de Prinses Beatrixstraat de rotonde opgereden en sloeg rechtsaf het Kleibroek op. Daarbij zag hij het fietsende meisje over het hoofd en reed haar aan. Het meisje heeft een meervoudige beenbreuk opgelopen en was enige tijd buiten westen. Zij is naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Fietsende skeeler veroorzaakt ongeval
Alkmaar, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagmiddag rond 14.00 uur zijn een fietsende jongen met de skeelers nog om zijn benen, een motorfietser en een automobilist bij een ongeval aan de Slochterwaard in Alkmaar betrokken geraakt. De jongen op de fiets met skeelers aan zijn benen, een 14-jarige inwoner van Alkmaar, kwam vanaf winkelcentrum Winkelwaard zonder voorrang te verlenen de Slochterwaard op fietsen. De motorrijder, een 27-jarige inwoner van Alkmaar, kwam vanuit de richting spoorwegovergang en botste tegen de fietser aan. De motorrijder schoof door op het wegdek en gleed tegen een aankomende auto met daarin een 23-jarige Alkmaarse erin aan. De jongen op de fiets is met nog onbekende verwondingen naar het MCA overgebracht, de motorrijder en de automobiliste kwamen met de schrik vrij.

NOORDKOP

Aanhoudingen na vernieling
Wieringerwerf, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend omstreeks 0.15 uur hebben twee jongens een zonnescherm bij een winkel aan de Terpstraat in Wieringerwerf vernield. De eigenaar van de winkel heeft het voorval zien gebeuren en is achter de jongens aangegaan. De twee jongens, een 17-jarige inwoner van Wieringerwerf en een17-jarige inwoner van Kreileroord zijn vervolgens door de politie aangehouden. De jongens hebben bekend en zijn bereid de schade te vergoeden.

Jongens mishandeld
Callantsoog, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend rond 2.00 uur zijn twee 19-jarige inwoners van Den Helder door een groep van tien jongeren mishandeld. Eén van de jongens sprak een meisje aan uit de groep jongeren waarna hij woorden kreeg met één van de jongens uit die groep. Dit ontaardde in een vechtpartij waarna de andere jongen zijn vriend te hulp kwam. Beide jongens werden vervolgens belaagd door de groep waarbij zij geslagen werden met knuppels. Vervolgens zijn beide jongens gevlucht.

WESTFRIESLAND

Onder invloed in de auto
Hoorn, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagavond even na 18.30 uur is een 25-jarige inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 420 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Hoorn, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagavond omstreeks 22.05 uur is een 60-jarige inwoner van Berkhout gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 1000 ug/l, bijna 4,5 keer zoveel dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.
Medemblik, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend rond 2.50 uur is een 52-jarige inwoner van Badhoevedorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 455 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed op een vaartuig
Grootebroek, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagavond omstreeks 19.00 uur is een bestuurder van een motorboot gecontroleerd op het gebruik van alcohol tijdens het varen. De jongen, een 15-jarige inwoner van Grootebroek, blies 395 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Drankrijder rijdt tuinhek omver
Hoogkarpsel, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend rond 3.00 uur is een 19-jarige inwoner van Bovenkarspel tegen een tuinmuur, een tuinhek en tegen twee paaltjes op het trottoir aan de Streekweg in Hoogkarspel aangereden. De jongen had gedronken: hij blies 590 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De jongen reed over de Streekweg in Hoogkarpspel vanuit de richting van Westwoud en had zijn voertuig niet onder controle. Hierdoor botste hij tegen genoemde voorwerpen. De jongen heeft toegezegd de schade te vergoeden. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bromfietser rijdt tegen paal
Hoorn, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagochtend omstreeks 3.40 uur is een 20-jarige inwoner van Blokker met zijn brommer tegen een paal gereden op het Zwarte Pad in Hoorn. De jongen kwam uit de richting van de Emmalaan en had zijn 17-jarige zus achterop de brommer. Om onbekende redenen is de jongen tegen een paal gereden. Beide slachtoffers zijn met lichte verwondingen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn gegaan.

Woninginbraak
Zwaag, vrijdag 10 mei 2002. Vrijdagochtend tussen 0.15 uur en 9.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Zwaag. De inbrekers zijn via het keukenraam naar binnen gekomen. Er zijn een mobiele telefoon, een video, een computer en een tapijt meegenomen.

Echtpaar overlijdt na koolmonoxidevergiftiging
Zwaagdijk-West, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur is een bejaard echtpaar levenloos aangetroffen in hun woning aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West. De man en vrouw, respectievelijk 85 en 87 jaar, hadden een kolenkachel aanstaan die aan de bovenzijde lekte. Hierdoor is er een koolmonoxidevergiftiging ontstaan die het echtpaar fataal werd. De Technische Recherche is met een onderzoek bezig.