Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 10 mei 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: Duitsers rijden door na aanrijding De politie heet vrijdagochtend twee Duitsers, 24 jaar uit Surwold en 29 jaar uit Lathen, aangehouden in de Spoetnikstraat in Oude Pekela. De Duitsers waren na een aanrijding met een geparkeerde auto in de Titanstraat doorgereden. Na een korte zoektocht werden de mannen en de auto teruggevonden. In de auto lagen gestolen spullen. Onder andere een damestas met persoonsbewijzen en een lege portemonnee van een vrouw uit Winschoten. Ook bevonden zich verdovende middelen gebruikersartikelen zich in de auto. Beide mannen werden opgepakt en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Hoogezand/Sappemeer: diefstal uit volières
Uit drie volières in de Kleinemeerstraat in Sappemeer en in de Burg. van Roijenstraat in Hoogezand zijn donderdagnacht of avond vogels weggenomen. Uit een volière werden 4 prachtrosellaparkieten gestolen, uit een andere kooi een koningsparkiet en 5 halsbandparkieten. De inbraken werden vrijdagochtend door de eigenaren ontdekt. De politie neemt de zaken in onderzoek.

Groningen: automobilist met ontzegging zwaar beschonken achter het stuur
Door een melding van een automobilist kregen agenten vrijdagmiddag een 48-jarige automobilist uit Eelde op de A7 bij Groningen in het vizier. De man reed slingerend en werd nadat hij de afslag bij Hoogkerk nam voor controle aan de kant gezet. De man bleek zwaar te hebben gedronken. Hij blies een promillage van 2.4 promille. Hij bleek verder te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: trailer met boor gestolen
De eigenaar van een trailer met daarop een 4 meter lange witte boot met rode kap deed vrijdag aangifte van diefstal van de trailer met boot. De boottrailer stond geparkeerd aan de Zilverlaan. De boot is voorzien van een groen dekzeil en is van het type visboot. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: opgepakt voor belediging
Een 33-jarige Stadjer begon agenten uit te schelden toen hij vrijdagochtend vanwege een verkeersovertreding op de Grote Markt met zijn auto een bon kreeg. De man wilde weglopen en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor zijn uitingen.

Groningen: man (42) steelt krasloten
Een 42-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend aangehouden voor het stelen van een stapeltje krasloten uit een sigarenwinkel aan het Damsterdiep. De man was na zijn diefstal bij een passerende auto ingestapt. Hij vertelde de bestuurder dat zijn kind ziek was. Op de Antonius Deusinglaan werd de bestuurder, die niets met de diefstal van doen had, gestopt. De verdachte Stadjer gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer vervelend en uitte meerdere malen beledigingen tegen de agenten. Hij krijgt hier proces-verbaal voor. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)