Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-05-2002 Mediabericht 10 mei (15.30 uur)

BROEKHUIZEN Van de pont gevallen

BROEKHUIZEN Een 46-jarige inwoner van Lottum raakte donderdagavond gewond bij een ongeval op de Veerweg. De man is gevallen doordat bij het verlaten van de pont, de klep door nog onbekende oorzaak plotseling omhoog kwam. Hierdoor viel hij van de klep af en kwam hij in het water terecht. Door twee omstanders werd hij uit het water getrokken, waarna hij met hoofdletsel per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de aard en ernst van het letsel is, is nog niet bekend.

WEERT Aanhouding verdachte

WEERT De politie heeft dinsdagmiddag een 35-jarige inwoner van Weert aangehouden op verdenking van mishandeling. De aanleiding was een ruzie tussen een 10 en 11-jarig jongetje uit Weert op de Drieslagstraat, waarbij over en weer geslagen werd. De opa van het 11-jarig jongetje, een 72-jarige inwoner van Weert, hoorde van de ruzie en gaf de 10-jarige een draai om zijn oren. De moeder van de 10-jarige hoorde hiervan en ging verhaal halen bij de opa. Hierbij werden klappen over en weer gegeven. Ondertussen verscheen de vriend van de moeder ten tonele die nog net zag dat zijn vriendin een klap kreeg. Hij liep naar de 72-jarige toe en gaf hem een klap, waarna hij op de grond viel. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Zijn toestand verslechterde echter dusdanig dat hij is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Hier is hij in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. De verdachte is in afwachting van het verdere onderzoek ingesloten. Onderdeel hiervan is een nader onderzoek naar de doodsoorzaak van het slachtoffer in relatie tot de mishandeling.

HORN Jongeman gewond (2e bericht)

HORN De jongeman die gewond geraakt is bij een incident op een parkeerplaats aan de Rijksweg, donderdagavond 9 mei, blijkt een 21 jarige inwoner van Beegden te zijn. De jongen heeft inmiddels een verklaring afgelegd maar kon geen reden geven voor het schietincident waar hij slachtoffer van werd. De politie heeft inmiddels opnieuw de directe omgeving van de plaats waar het schot gelost zou zijn, op sporen onderzocht. Eventuele getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden derhalve verzocht dit alsnog te doen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).