Ingezonden persbericht

Persbericht 10 mei 2002

ERNSTIGE BEDREIGINGEN AAN HET ADRES VAN LINKS

De moord op Pim Fortuyn wordt door delen van zijn aanhang gebruikt voor een politieke haatcampagne, gericht tegen linkse organisaties. De dreigementen die wij ontvangen nemen een zeer ernstige vorm aan en we vrezen dat zonder een krachtig antwoord vanuit alle linkse partijen en organisaties het klimaat wordt geschapen voor politieke 'afrekeningen'.

Sinds 6 mei zijn wij net als vele andere organisaties slachtoffer van een groot aantal dreigementen vanuit de hoek van sympathisanten van de LPF. Die dreigementen variëren van een onophoudelijke stroom e-mails waarin wordt opgeroepen tot het uitroeien van links (zie bijlage) tot telefoontjes aan leden.

Wij denken niet alleen dat het nodig is om alle beschuldigingen aan het adres van links en de media naar aanleiding van de moord met kracht van de hand te wijzen, maar ook om het klimaat waarin bovengenoemde bedreigingen geuit kunnen worden te bestrijden.

Internationale Socialisten

Persvoorlichter: Pepijn Brandon (06-24751961)


---
BIJLAGE:

Enkele voorbeelden van de inhoud van de onophoudelijke stroom dreigementen:

Per mail:


1)


verkankeren moeten jullie allemaal en met jullie je kind en klein kinderen


2)


Aan de "heren" en "dames" van de Internationale socialisten,

In jullie achterhaalde haat tegen het enigste isme dat met al zijn zwakheden toch werkt, n.l. het kapitalisme waar jullie ook dagelijks de vruchten van plukken, moesten jullie zonodig met jullie grote broers (P.V.D.A. en Groen Links) mee schreeuwen om Pim Fortuin op alle mogelijke fronten tegen te werken en liefst onder uit te halen. Waarom? Omdat hij preekte wat een groot deel van Nederland denkt? Direkt weer paralellen trekken met Nazi Duitsland terwijl hij daar zo ver van afstond als de zon van pluto.
Nou, het is jullie dus gelukt, hij is onderuit...... letterlijk. Maar denk wel als jullie weer naar de politieke wasbak lopen om jullie handen in onschuld te wassen dat hij als de spreekwoordelijke lucifer makkelijk te breken was maar hij vertegenwoordigde wel een hele bos lucifers en probeer die maar eens te breken. Op zes Mei j.l. was het Pim die onder schot lag mede dankzij jullie en de media, maar vanaf dat moment zal het volk jullie onder vuur nemen .............. kijk en huiver op 15 mei a.s.
Met de laagste minachting getekend:
R. Broek


3)

Geachte heren, dames,

Ik heb zojuist een vertegenwoordiger van jullie op de tv gezien die commentaar heeft geleverd op de moord op Pim Fortuyn. In mijn beleving zijn jullie "nationaal socialisten" in plaats van alleen maar socialisten. Niet zoveel verschil overigens hoor. Het wordt tijd dat Nederland schoon schip maakt met elementen zoals jullie.

Pieter Kok


4)

Schitterend dat jullie jezelf effe hebben blootgegeven op tv. Weten we iig waar we moeten zijn met onze fikse wraakgevoelens. Bij deze dan ook effe de uitspraak dat jullie eens moeten gaan kijken wat er de komende dagen/weken gaat gebeuren met verscheidene mensen van jullie die we op de korrel hebben. Jullie gaan eraan, stelletje KANKERHONDEN werkschum tuig. Zoek een baan


5)

Mensen
Ik wil jullie hierbij bedanken voor het om zeep helpen van de democratie in Nederland. Jullie hebben een haatcampagne gevoerd tegen Fortuyn en hem onterecht een rascist genoemd waardoor een geflipte linkse hippie uiteindelijk de redder van de nederlandse cultuur heeft doodgeschoten. Het zal jullie niet meer helpen, julie worden nu in een hoek gedrukt waar jullie Fortuyn graag hadden willen zien. Jullie zijn niets meer dan linkse fascistische extremisten.
Wat we nu krijgen is het geval dat de onvrede die er leeft onder het volk niet meer gekanaliseerd kan worden door een leider en niets in zo gevaarlijk als een plundernde bende zonder leiding.

U wordt bedankt

Michiel Dekker
en trotse rascist


6)

Vuile honden, moordenaars! Er zal een strijd komen in dit land, met volledige steun van het Volk aan rechts. Jullie socialistenhonden en al het ander grofafval zullen met de staart tussen de benen naar Cuba en China vluchten.


7)

Voor een ieder van jullie hebben we een prachtige autoband. We zullen jullie roosteren.

Kom maar buiten spelen.


8)

Per voicemail:

"Kankersocialisten jullie zijn nu niet bereikbaar he. Fortuyn moordenaars. Wacht maar tot ik je te pakken krijg en denk ook aan je vrouw en kinderen. En later een SMS bericht met de tekst: Teringsocialist. Fortuynmoordenaar. IK WEET JE TE VINDEN!!!!"