Provincie Groningen

Groningen, 7 mei 2002 Besluitenlijst nr.16

1. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor de "Tijdelijke subsidieregeling stimulering vuilwatertanks provincie Groningen" aan te passen. Naar aanleiding van een evaluatie van het Interprovinciaal Overleg (IPO) wordt voorgesteld het subsidiebedrag met terugwerkende kracht per 1 november 2000 te verhogen naar 136,- naar 340,-.

2. In een brief aan de statencommissie Ruimte, Water en Groen bieden GS namens Stichting Landschapsbeheer Groningen ter kennisname het jaarverslag 2001 van het project "weidevogels Groningen" aan.
3. GS hebben in principe besloten een subsidie van 72.000,- te verlenen aan de Vereniging van Natuurmonumenten voor de aankoop van 04.97.80 ha. bouwland in het Dal van de Ruiten Aa ter realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Aan de statencommissie Ruimte, Water en Groen wordt gevraagd een oordeel te geven over dit principebesluit.

4. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur geven GS op hun verzoek een overzicht van de bestedingen welzijn en zorg 2000-2001, naar aanleiding van de inhoudelijke voortgangsrapportage 2000.

5. GS hebben de nota Cultuureducatie (als nadere uitwerking van de provinciale cultuurnota) vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbericht nr.83, d.d. 06-05-02.

6. GS hebben de nota "Investeren in mensen, beroepsonderwijs in Groningen" vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbericht nr.84, d.d. 06-05-02.

7. GS hebben besloten een subsidie van 40.840,- te verlenen aan de Federatie Monumenten Organisaties als vervolg op het reorganisatie- en samenwerkingsproces.

8. GS hebben besloten een subsidie van 75.000 te verlenen uit het budget Cofinanciering Kompas aan het Leader+ programma Hoogeland voor het project "Technische Hulp Leader+ Hoogeland. Het project moet de Leader Actie Groep (LAG) Hoogeland adequaat doen functioneren. Aan het SNN is tevens een bijdrage gevraagd.
9. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de werkgroep voor Noord Nederlandse Preventiewerkers voor de organisatie van een werkconferentie af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

10. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Hardrijdvereniging De Stayer voor de organisatie van een lange-baan wedstrijd, samen met negen andere ijsverenigingen, in sportcentrum Kardinge af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
11. GS hebben besloten een subsidie van 450,- te verlenen aan de Tfc NOAD voor de organisatie van de vierde fietstoertocht Groningen-Munster in samenwerking met de Radsportfreunde Munster.
12. GS hebben besloten een subsidie van 1.500,- te verlenen aan Stichting Snikkevaart voor de aanpassing van het schip "Diverdoatsie" aan de strengere veilligheidseisen.
13. GS hebben besloten een eenmalige waarderingssubsidie van 4.310,- te verlenen aan de stichting Historic Aircraft Company-Vliegveld Oostwold voor het derde vliegfeest in te Oostwold.
14. GS hebben besloten een subsidie van 2.500,- te verlenen aan de Stichting Loopcircuit Groningen voor het Loopcircuit in 2002. Het circuit bestaat uit twaalf loopevenementen van maart tot december in verschillende delen van de provincie en brengt de loopsport bij een breed publiek onder de aandacht.

15. GS hebben onder voorwaarden besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan Stichting Gironingen voor het project "Kardinge Lutje Giro" op 7 en 8 mei a.s. De Stichting organiseert dit evenement samen met een groot aantal sportverenigingen uit de provincie. Het doel is om jongeren kennis te laten maken met zo'n 26 verschillende sporten.

16. GS hebben besloten een subsidie van 3.680,- te verlenen aan het project "BIOM van DLV. BIOM (Biologische Landbouw in Omschakeling) is erop gericht de kennis over biologische landbouw bij biologische telers te verhogen en belangstellenden te helpen met het omschakelen naar een biologische werkwijze.
17. GS hebben besloten een subsidie van 1.500,- te verlenen aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) voor het organiseren van een regiostrada op 19 oktober in Leek. Het doel van de regiostrada is om aan een zo breed mogelijk publiek te tonen hoeveel mogelijkheden er zijn om op een gezellige, plezierige manier aan gymnastiek te doen.

18. GS hebben besloten een subsidieverzoek van NOVAM voor het Solistenfestival 2002 af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

19. GS hebben het Adviescollege van de Markt (AMA) verzocht een Taskforce Maritiem cluster in het leven te roepen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.85, d.d. 06-05-02.