Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Pan vat vlam

BENSCHOP Op dinsdag 7 mei heeft brand gewoed in een woning.

Rond 12.00 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. Mogelijk zouden daarbij nog personen in de woning zijn. Toen de hulpdiensten ter plaatse arriveerden, bleken de bewoners het pand inmiddels te hebben verlaten. Geen van hen had letsel opgelopen. De brand woedde in de keuken en kon door de brandweer snel worden bedwongen. De woning liep aanzienlijke brand-, water- en roetschade op. Het pand van de buren liep geen schade op. Zij hadden alleen stankoverlast.

De brand was veroorzaakt door een elektrische frituurpan die vlam vatte. Daardoor vloog ook de afzuigkap in de brand. De bewoonster heeft daarop haar kind gepakt, de hoofdschakelaar van de elektriciteit uitgezet en is de woning uitgegaan.

Snelheidscontrole

BENSCHOP De politie heeft op dinsdagmiddag 7 mei op het Dorp met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. In de driekwartier dat de controle duurde, werden vijf automobilisten bekeurd voor te snel rijden. Terwijl 50 km/u de maximumsnelheid is, reed de bestuurder met de meeste haast met een snelheid van 71 km/u.

Winkeldief aangehouden

HOUTEN Op dinsdag 7 mei is een jongen op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een medewerker van een winkel aan het Schonenburgseind dat een jongen twee flessen parfum met een gezamenlijke waarde van meer dan 100,- uit een stelling pakte, deze in zijn jaszak stopte en zonder te betalen de winkel probeerde te verlaten. Hij werd daarop aangehouden door een personeelslid van de winkel.

De jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de diefstal en betuigde spijt voor wat hij gedaan had. Het proces-verbaal tegen de jongen wordt voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.