Novem
Praktijkbijeenkomsten
'Toepassing IT in de voedings- en genotmiddelenindustrie'
Op donderdag 7 maart 2002 is een workshop gehouden voor MKB-bedrijven over
toepassing van IT (informatietechnologie) in de voedings- en
genotmiddelenindustrie. De cases die gepresenteerd zijn tonen hoe door
toepassing van IT het productieproces verbeterd kan worden en welke
positieve gevolgen dit heeft voor het milieu en het energiegebruik. Deze
zomer of kort daarna zullen nog twee IT-bijeenkomsten gehouden worden voor
de voedings- en genotmiddelenindustrie en de chemie. Informatie over data en
plaats volgt nog, via deze site.
Aanleiding
Informatie en aanmelding
Programma
Aanleiding
Uit onderzoek blijkt dat veel kansen tot verbeteren van de bedrijfsvoering
met IT onnodig blijven liggen. Deze workshops brengen een aantal kansen op
een praktische wijze voor het voetlicht. De thema's sluiten aan bij de
primaire aandachtsvelden van de voedings- en genotmiddelenindustrie. De
nadruk zal daarbij liggen op toepassing van IT in en rond het
productieproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwaliteitsbeheer, waarbij
tracking en tracing een steeds prominenter rol gaan spelen en waarbij IT een
krachtig hulpmiddel is. Verder vraagt de markt steeds meer variatie in
producten. Dit vergt een flexibele besturing van de productieprocessen,
waarvoor goed gestructureerde IT een basisvoorwaarde is. De workshop zal
daarbij speciale aandacht schenken aan het verminderen van de
milieubelasting, in combinatie met een betere beheersing van het
productieproces.
Informatie en aanmelding
ARCADIS, Postbus 673, 7300 AR Apeldoorn, t.a.v. Ady van Dorst, telefax 055 -
5815592, e-mail: a.e.dorst@arcadis.nl. Vermeld bij aanmelding uw naam,
e-mailadres, naam en adres van uw bedrijf, postcode, telefoon/telefax van uw
bedrijf.
De deelnamekosten voor deze praktijkbijeenkomsten bedragen ¤ 45, over te
maken op
RABO bankrekeningnummer 10.09.05.145, ten name van ARCADIS Apeldoorn, onder
vermelding van de naam van de deelnemer.
Programma
15.30 Ontvangst
16.00 Welkom. Dhr. ir. D. Both, programma-adviseureider IT, Novem
16.15 Case: Opzet van een IT-systeem voor tracking entracing in de zalmketen
Dhr. B. van Panhuis, Foppen Paling & Zalm, Harderwijk
16.45 Case: Het zijn objecten die de toon in de automatisering zetten
Dhr. ing. B. Baars, UB Verkade Zaandam
17.15 Aperitief, soep, broodjesbuffet
18.15 Toepassing van informatietechnologie voor processturing in de
voedingsmiddelenindustrie:
o Tracking & tracing ofwel naspeurbaarheid
o Procesoptimalisatie
o Receptuurgestuurd produceren
Dhr. ing. J.A. van der Veen, VIRO Food Leeuwarden
18.45 Afsluiting
19.00 Drankje, informatie-uitwisseling