GS-besluitenlijst d.d. 7 mei 2002 Provincie Drenthe



Nummer Openbaar Onderwerp Advies Beslissing G
6.4/RW Ja Gemeente Midden-Drenthe; bestemmingsplan Bedrijventerrein Dambroeken.

1. De ingediende bedenkingen ontvankelijk en ongegrond verklaren.
2. Het bestemmingsplan goedkeuren.

Conform
6.6/RW Ja Aanvraag Assen Innovatieprogramma stedelijke vernieuwing. Instemmen met positief advies aan de staatssecretaris van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer. Conform 6.7/RW Ja De Drentse Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing(ISV)-monitor.


1. Instemmen met de Drentse ISV-monitor als geschikte methode voor het volgen van stedelijke vernieuwing in de programmagemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Coevorden en kennisnemen van de nulmeting.


2. De projectgroep instandhouden voor continuering en verbetering van de methode voor de volgende metingen.

Conform
6.10/RW Ja Vergunningaanvragen Wet Milieubeheer door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (locaties Dalen 1/8 en Schoonebeek); injectie van (gevaarlijke) afvalwaterstromen in de diepe ondergrond.


1. Vergunning weigeren voor het injecteren van een aantal (gevaarlijke) afvalwaterstromen in de diepe ondergrond, voor het overige de injectie toestaan onder voorschriften.


2. De conceptontwerpbesluiten vaststellen en inspraakprocedure starten door middel van bijgevoegde brieven en kennisgeving.

Conform
6.13/VV Ja Beantwoorden statenvragen van de heer J. Langenkamp van Groen Links met betrekking tot de "Dieseltrein". Beantwoording vragen conform bijgevoegd voorstel naar PS sturen. Conform
6.14/CW Ja Stimuleringsregeling topamateursportevenementen Drenthe.


1. Instellen van een Stimuleringsregeling topamateursportevenementen Drenthe voor de periode 2002-2004.


2. Benodigde bedrag van ¤ 23.000,-- voor 2002 financieren uit het budget Onvoorzien (voor 2003 en 2004 wordt de procedure voor nieuw beleid gevolgd).


3. Dit besluit ter instemming voorleggen aan PS.

Conform
6.17/CW Ja Taskforce Onderwijskansen. Instemmen met het statenstuk inclusief voorstel om aan STAMM een projectsubsidie te verlenen van ¤ 125.000,-- ten behoeve van ontwikkelen van projectvoorstellen gericht op het stimuleren van de betrokkenheid van ouders bij de schoolloopbaan van hun kinderen. Conform
6.20/CW Ja Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek.


1. Brief met het verzoek om opheldering situatie Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek in Groningen sturen aan de staatssecretaris voor OCenW.


2. Een afschrift van deze brief sturen aan de leden van de Statencommissie Cultuur en Welzijn.

Conform
6.21/CW Ja Agenda vergadering PS op 8 mei 2002. De herziene agenda voor de statenvergadering van 8 mei 2002 voor kennisgeving aannemen. Conform
7.1/CW Ja Leren voor Duurzaamheid, onderwijsproject Hunzedal Subsidie voor het onderwijsproject Hunzedal toekennen. Conform 8.1/CW Ja Wijziging Mandaatbesluit. Mandaatbesluit herzien ten behoeve van mandatering van de verlening van bepaalde ontheffingen op grond van de Flora- en Faunawet aan het hoofd van de Productgroep Landelijk Gebied. Conform

Akkoordstukken

Geen opmerkingen.

Mededelingen

Geen.