Belgacom

6 mei 2002

Belgacom op Telecom City met spraak, internet en data

Van 14 tot 16 mei neemt Belgacom in het Brusselse Tentoonstellingspark (Heizel) deel aan Telecom City (www.tmab.be), met haar aanbod inzake spraak, internet en data. Naast aparte stands van Proximus en de Carrier & Wholesale-divisie (CBU) biedt de Belgacomgroep haar diensten aan de bedrijven aan op een gezamenlijke stand met Skynet en WIN. Blikvangers zijn demonstraties met het nieuwe SDSL de nieuwste telefooncentrales voor KMO's, VoIP en VPN-oplossingen voor grote bedrijven en KMO's.
Tevens wil Belgacom van deze jaarlijkse ontmoeting met klanten gebruik maken om de evoluerende behoeften op de markt te meten en haar aanbod daarop af te stemmen. Dus niet alleen verkopen, maar door permanente luisterbereidheid ook de servicekwaliteit verder verbeteren.

Spraak
De klant krijgt op de Belgacomstand (hall 5, stand 5441) de nieuwste digitale telefooncentrales te zien die gespreksbeheer, internetverkeer en datatransmissie combineren:

*

De Forum 500: een reeks nieuwe ISDN-centrales voor bedrijven met 6 tot 50 gebruikers. De klant kan zijn centrale personaliseren en ze laten evolueren met zijn bedrijf en nieuwe toepassingen: teleworking, voice over IP, integratie van spraak en data (zoals e-mail en internet),.... De Forum 500 regelt het interne en externe telefoonverkeer van de medewerkers op vaste of draadloze toestellen, en is bovendien voorzien van een telefoongids met ruimte voor 2000 telefoonnummers, programmeerbare antwoorddienst, toegang op afstand, netwerkkoppeling en e-mailnotificatie op vaste en/of draadloze toestellen. Reeds verkrijgbaar vanaf 1208,79 ¤ (incl. 21% BTW).


*

De Forum 700 bouwt bovenvermelde toepassingen nog verder uit en kan tot meer dan 200 gebruikers aan. Met de optie Virtual Private Network (VPN) kan een bedrijf een eigen intern telefoonnetwerk uitbouwen door verschillende sites met elkaar te verbinden, ideaal om de diverse sites en medewerkers op afstand in één netwerk op te nemen. Beide centrales beantwoorden perfect aan de behoeften van KMO's (*).

Internet
Belgacom Skynet en Win schuiven - naast internettoegang (nieuwe versie van SDSL), dedicated hosting, housing en internettoepassingen in het algemeen - Shared Hosting naar voren, als alternatief voor de relatief hoge investeringskosten van een eigen internetportaal: klanten krijgen ruimte op de harde schijf van een server, die zij delen met anderen. Bedrijven krijgen zo een plaatsje op het internet tegen beperkte kost, zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud en beheer van de infrastructuur. Ze kunnen hun aanwezigheid afstemmen op hun behoeften en zijn permanent bereikbaar voor hun eigen klanten. Belgacom stelt tevens de volgende internetproducten voor:
*

Belgacom e-Trust: betrouwbare en erkende certificatieautoriteit voor openbare instellingen, bedrijven en personen. De afgeleverde digitale certificaten waarborgen de elektronische identiteit van communicatiepartners of elektronische transacties en vormen tevens de basis voor een reeks beveiligingssoftwaretools die eveneens deel uitmaken van het e-Trust productgamma.


*

Belgacom ASP Solutions : nieuwe manier om toegang te krijgen tot applicaties en data, hetzij via het internet, hetzij via een privé netwerk. Belgacom begeleidt bedrijven bij het uitwerken van toepassingen voor zowel interne als externe klanten. Klanten krijgen tevens toegang tot gebruiksklare oplossingen (hardware en software), zonder dat de klant zich moet zorgen maken over technologische aspecten, beveiliging of betrouwbaarheid van de dienst.

Data
Naast VPN voor grote bedrijven zijn er sinds januari ook VPN-oplossingen voor KMO's: Belgacom e-link (netwerk voor datatransmissie, zie persbericht van 28 december 2001) of Win DSL VPN WAN. Bedrijven kunnen ermee kennis maken op de stand. Win stelt bovendien speciaal voor KMO's en in avant-première Win LAN BASIC EVS voor: een eenvoudige VoIP-oplossing die spraak en data binnen één netwerk integreert. Zij is interessant (ook qua prijs) voor KMO's met 5 tot 45 medewerkers.
Komen tevens aan bod: toepassingen voor Telewerken (via PSTN, ISDN, GSM, ADSL, Win e-worker, ...) en International solutions.

Aparte stands voor Proximus en voor CBU

Proximus heeft een eigen stand (hall 5, stand 5731) met demonstraties van haar mobiele oplossingen voor de professionele markt. Proximus toont er toepassingen en componenten voor oplossingen van Mobile Office, Field Support en telemetrie.
Onder meer de volgende oplossingen worden voorgesteld: Proximus Mobile Intranet via GPRS, Mobile Internet via GPRS, Office @ccelerator, Intranet SMS Access en Intelligent Telemetry devices. Deze data-oplossingen komen aan bod tijdens demonstraties samen met Compaq, PWC Consulting en Logotec. De data-oplossingen van Proximus helpen bedrijven om hun operationele efficiëntie te verhogen en een betere dienst aan de klanten aan te bieden.
Daarnaast toont Proximus de nieuwste goedgekeurde toestellen (PDA's, handsets, PCMCIA kaarten, enz.).

Ook de Carrier & Wholesale-divisie is voor het eerst aanwezig, op een afzonderlijke stand (hall 5, stand 5053) met haar verruimde dienstenaanbod voor vaste en mobiele operatoren en ISP's:
*

Optical Networking Services met transmissie-infrastructuur die is afgestemd op hun behoefte voor nationale connectiviteit met een serie oplossingen: LAN Extension Services (o.m. Gigabit Ethernet), Transparent High Capacities Services (tot 2.5 Gbps) en Wavelength Services.


*

In het onlangs te Evere geopende Belgacom NetCenter krijgen operatoren en ISP's voortaan rechtstreeks toegang tot zowel de nationale (IP, Frame Relay, ATM, huurlijnen, Optical Networking Services, DSL broadband) als de internationale oplossingen van Belgacom. Voor deze laatste speelt het NetCenter de rol van Gateway. Zo kunnen operatoren desgewenst 'virtueel' aanwezig zijn in meer dan 30 PoP's in 14 landen.

(*) Voor meer informatie over de Belgacom-telefooncentrales kan men terecht en in elk verkooppunt van Belgacom, op www.belgacom.be/pabx, en op het gratis nummer
0800 22 800 voor particulieren en zelfstandigen, 0800 22 500 voor KMO's
0800 22 200 voor grote bedrijven en openbare besturen.