Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

BEA WebLogic Server 7.0 nu beschikbaar

WebLogic 7.0 ondersteunt standaarden en maakt snelle ontwikkeling webservices mogelijk

Amstelveen, 6 mei 2002 - BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), marktleider in applicatie-infrastructuursoftware, lanceert de nieuwste versie van haar applicatieserver: BEA WebLogic Server(TM) 7.0. De WebLogic Server vormt de basis van het BEA WebLogic Enterprise Platform(TM), een applicatie-infrastructuur platform voor bedrijfsapplicaties en webservices. De BEA WebLogic Server 7.0 vergroot de mogelijkheden en productiviteit van ontwikkelaars en netwerkbeheerders, verbetert de beveiliging van applicaties en vereenvoudigt integratie van nieuwe applicaties en webservices. Er zijn vele nieuwe features, op het gebied van ontwikkeling, beheer, webservices en ondersteuning van J2EE standaarden, en applicatiebeveiliging.

Applicatieontwikkeling
Met BEA WebLogic Server 7.0 is de 'time-to-market' voor nieuwe applicaties veel korter. De server presteert beter en er zijn nieuwe grafische tools, mogelijkheden en diensten toegevoegd. De belangrijkste nieuwe mogelijkheden zijn de BEA WebLogic Builder en EJBGen. Hiermee kunnen gemakkelijk J2EE applicaties voor het BEA WebLogic Enterprise Platform ontwikkeld en ingezet worden. Met BEA WebLogic Builder kunnen ontwikkelaars visueel J2EE applicaties verzamelen, verpakken en inzetten; met het EJBGen kunnen ontwikkelaars snel Enterprise Java Beans bouwen.

Beheer
De configuratie van applicaties voor grote clusters is makkelijker door nieuwe grafische en command line tools. Ook is het eenvoudiger om bedrijfsapplicaties de vereiste schaalbaarheid en betrouwbaarheid mee te geven. Beheerders hebben meer controle dankzij de krachtigere metriek. Dit helpt hen de onderhoudskosten laag te houden.

Webservices en ondersteuning van J2EE
BEA WebLogic Server 7.0 biedt ondersteuning voor de meest recente webservices standaarden, zoals SOAP, WSDL, XML, UDDI en JAX-RPC. Een bedrijf kan met BEA webservices ontwikkelen en inzetten en de interoperabiliteit met andere platformen, zoals Microsoft .NET, vergroten. BEA WebLogic Server 7.0 conformeert bovendien volledig aan Java 2 Enterprise Edition 1.3 (J2EE1.3). Meer informatie over BEA's ondersteuning voor standaarden vindt u op: http://www.bea.com/products/webservices/leadership.shtml en http://www.bea.com/products/weblogic/server/j2ee_13_compliance.shtml

Applicatiebeveiliging
BEA WebLogic Server 7.0 bevat een beveiligingsraamwerk voor kritieke beveiligingsdiensten, zoals autorisatie, authenticatie, auditing en encryptie. Andere beveiligingstechnologieën van bedrijven als Entrust, Entegrity, Oblix, RSA Security en VeriSign integreren makkelijk met de BEA WebLogic Server.

BEA WebLogic Server 7.0 werkt met verschillende applicaties van derde partijen, waaronder Borland, Rational, Sitraka, TogetherSoft, WebGain, BMC Software, Computer Associates, Mercury Interactive, Wily, Baltimore, Entegrity, Entrust, Netegrity, PentaSafe, RSA Security en VeriSign.

Benchmark resultaten zijn te bekijken op: http://ecperf.theserverside.com/ecperf/.

Meer informatie over BEA WebLogic Server 7.0 vindt u op: http://www.bea.com/products/weblogic/server/index.shtml. De nieuwe versie is te downloaden via: http://commerce.bea.com/downloads/weblogic_server.jsp.

BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. BEA heeft bijna 12.500 klanten over de hele wereld, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. Bedrijven die het betrouwbare en schaalbare BEA WebLogic® Enterprise Platform(TM) gebruiken, zijn in staat om snel nieuwe diensten op de markt te brengen. Meer dan 2.100 systems integrators, onafhankelijke software verkopers en application service providers (ASP's) maken gebruik van BEA's platform om complete oplossingen te bieden waarmee bedrijven hoge groei en winstgevendheid kunnen realiseren. BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 93 kantoren in 34 landen. In Nederland is BEA gevestigd in Amstelveen. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #