Ingezonden persbericht

Wereld Natuur Fonds opent winkel op eBay

Ter introductie veilt WNF een originele potloodschets van Kuifje

Amsterdam, 6 mei 2002 - Het Wereld Natuur Fonds (WNF) opent morgen op de online handelsplaats eBay een winkel met verschillende WNF-artikelen. Ter introductie van deze zogenaamde Pandashop organiseert eBay een bijzondere veiling waarbij een originele potloodtekening van Kuifje wordt aangeboden.

Daarnaast worden 10 originele WNF-artikelen geveild met een openingsbod van één euro, zonder dat er een minimum verkoopprijs behaald hoeft te worden. De potloodtekening door de wereldberoemde Belgische striptekenaar Hergé, de geestelijk vader van Kuifje, betreft plaat 9 van het album 'Cokes in voorraad' uit 1958. De stichting Hergé schat de waarde van de schets tussen de 1.500 en 2.500 euro.

De Pandashop gaat tot één van de eBay Winkels behoren. Hier kunnen zowel particulieren als bedrijven zaken doen en worden niet alleen veilingobjecten maar ook artikelen tegen een vaste prijs aangeboden. Via de zoekmachine of de handige winkelgids vinden kopers direct wat ze zoeken.

De Pandashop van het WNF wordt gevestigd op de Belgische site van eBay (eBay.be). Op de Homepage van de Nederlandse eBay site (eBay.nl) zal middels een 'doorklikbutton' aandacht aan de unieke Kuifje-veiling worden besteed. Het webadres voor de Nederlandse eBay Winkels is: http://www.stores.ebay.nl, voor de Belgische: www.stores.benl.ebay.be.

Over eBay®
Met meer dan 46 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is.
eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.



Ingezonden persbericht