Heijmans N.V.

6 mei 2002
HOOGSTE PUNT VAN HET KANTORENCOMPLEX FLIGHT SQUARE, TEVENS HOOGSTE PUNT EINDHOVEN AIRPORT EN WIJDE OMGEVING

Op 2 mei 2002 is het hoogste punt van de Flight Square-kantoren bereikt. Het hoogste punt, 49 meter, vormt tevens het hoogste punt in de wijde omgeving van Eindhoven Airport en Meerhoven.

Flight Square omvat in totaal ruim 11.000 m² kantoorruimte, verdeeld over twee verschillende gebouwen, waarvan de hoogbouw 12 bouwlagen telt en de laagbouw drie. De twee gebouwen worden gerealiseerd op een gemeenschappelijke parkeergarage. De kantoren zijn ontworpen door Aartsen / De Bever Architectencombinatie.

De naam Flight Square is voor dit project gekozen omdat de beide kantoren gesitueerd zijn aan het centrale plein in het kantorencluster van Flight Forum. Aan het plein ligt een halte van Phileas, de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen het Centraal Station van Eindhoven en de luchthaven Eindhoven Airport. Gezien de ligging aan dit plein zijn deze kantoren bijzonder geschikt voor ondersteunende diensten en voor de vestiging van kleinere huurders.

Het bedrijventerrein Flight Forum, gelegen direct ten zuiden van Eindhoven Airport aan de A2, biedt een geheel andere aanblik dan de meeste andere bedrijventerreinen of kantorenparken. Het eerste dat bij Flight Forum opvalt is de wegenstructuur. De hoofdinfrastructuur de parklane is een als éénrichtingsverkeer aangelegde slingerweg die middels drie ongelijkvloerse kruisingen de baan voor het hoogwaardig openbaar vervoer kruist. Aan deze parklane wordt de bebouwing in zes clusters geconcentreerd; vijf clusters voor bedrijfsgebouwen en één voor zelfstandige kantoren. Doordat alle wegen voorzien zijn van soepele bochtstralen, afgestemd op vrachtverkeer, hebben de clusters een min of meer ronde vorm.

Het kantoorcomplex Flight Square is een gezamenlijke ontwikkeling van Schiphol Real Estate en Heijmans en wordt in oktober 2002 opgeleverd. De verhuur wordt verzorgd door DTZ Zadelhoff.
Voor informatie kunt u contact opnemen met: De heer F. van Lith, Heijmans N.V. Tel: (073) 528 92 32 / email: flith@heijmans.nl