Politie Midden- en West Brabant

Overval op vrachtwagen was fictief

Datum: 6/5/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Op vrijdag 22-03-2002 meldde een 46 jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudewater dat hij in de omgeving van Gilze en/of Bavel onder bedreiging van een mes beroofd was van zijn trekker/oplegger combinatie, volgeladen met audio apparatuur. Volgens eigen zeggen was hij enige uren gegijzeld en door de overvallers vrijgelaten in Loon op Zand.

De vrachtauto combinatie is een week later, vrijdag 29-03-2002, door de politie leeg terug gevonden in de buurt van Muiden. Uit het door de districtsrecherche ingestelde onderzoek bleek al snel dat de aangifte van de chauffeur niet geheel klopte met wat er zich in werkelijkheid moet hebben afgespeeld. Op een aantal essentiële punten bleven er vraagtekens staan.

Reden waarom het onderzoek zich ook op de chauffeur richtte. Nadat duidelijk was dat het verhaal van de chauffeur op essentiële punten onjuist was, werd hij op maandag 15-04-2002 aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking en het doen van een valse aangifte.

De chauffeur bekende een valse aangifte te hebben gedaan. Hij gaf aan hulp te bebben gehad van een 41 jarige man uit Roosendaal. Die is op maandag 22-04-2002 aangehou-
den wegens medeplichtigheid en heling. Ook hij bekende zijn aandeel in het gepleegde misdrijf. Beide verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De gestolen goederen zijn nog niet teruggevonden. De waarde bedraagt ongeveer 75000,00.

Een derde verdachte wordt in deze zaak landelijk gezocht. Eveneens voor heling. Het onderzoek wordt afgesloten nadat ook hij is aangehouden en verhoord.