Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-05-2002 Mediaberichten 6 mei (17.30 uur / laatste berichten)

VENLO - 328 Straatmaatverbalen

VENLO - Van 29 april tot 6 mei hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 328 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met fout parkeren, namelijk 168 waarvan er 98 door de parkeercontroleurs zijn uitgedeeld.

De andere verbalen werden uitgeschreven voor: het niet dragen van een helm (38), rijden door rood licht (18), het niet hebben van een bromfietscertificaat (14), rijden in strijd met een gesloten verklaring (12), het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets (6), rijden op een opgevoerde brommer (4), rijden met een te hoge snelheid (2), bromfietsen in voetgangersgebied (2), gevaarlijk weggedrag (1), wildplassen (1), hinderlijk drankgebruik (1) en verschillende andere overtredingen (61).

VENLO / VELDEN / VLODROP 148 snelheidsboetes

De politie heeft bij snelheidscontroles in Venlo, Velden en Vlodrop maandag 148 hardrijders bekeurd.

Bij een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg in Venlo controleerde de politie maandagmiddag 1130 passanten. Hiervan overschraden er 59 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 74 km per uur.

Maandagmorgen, met een uitloop in de vroege middag, controleerde de politie het verkeer op de Rijksweg in Velden. In totaal overschreden er 77 van de 1170 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 74 km per uur.

Maandagmiddag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Herkenbosserweg in Vlodrop. Van de 478 passanten reden er 12 te hard. De toegestane maximum snelheid is 80 km per uur en de hoogstgemeten snelheid bedroeg 128 km per uur.

WEERT Twee verkeersgewonden

WEERT Bij een aanrijding op de kruising Houtstraat Parallelweg zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Neerpelt verleende op de kruising geen voorrang aan de 32-jarige automobiliste uit Weert die van rechts kwam.

Beide bestuurders zijn met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.