Ingezonden persbericht

Globalinfo: Een ­ voornamelijk Nederlandstalige - website over neoliberale globalisering en verzet daartegen.

Beste mensen,

Er is nu een website met informatie over neoliberale globalisering, met nadruk op kritiek daarop en verzet daartegen. Op http://www.globalinfo.nl kun je achtergrondartikelen vinden, aankondigingen voor komende acties en een overzicht van de berichtgeving daarover in de commerciele media.

De achtergrond-artikelen zijn grotendeels in de Nederlandse taal geschreven (of daarnaar vertaald). Daarmee hopen we de toegankelijkheid tot de informatie te vergroten en te stimuleren dat er actief gediscussieerd wordt over de inhoud (wat een stuk moeilijker gaat in een 'vreemde' taal). Voor degenen die het Nederlands niet (goed) beheersen, wordt zoveel mogelijk verwezen naar eventuele vertalingen van de stukken, of samenvattingen geschreven.

Daarnaast is er een voorkeur voor artikelen die uitgaan van het belang van pluriforme, decentrale netwerken van actiegroepen (in tegenstelling tot (te) hierarchische, centraal geleide en dogmatische organisatievormen).

Globalinfo zal niet zozeer proberen een stortvloed aan informatie te bieden die sommige andere websites kenmerkt, maar vooral op zoek gaan naar bijdragen die zinvol zijn voor de actuele discussies. De website is net op gang gekomen en sommige delen zijn nog niet goed gevuld, zoals de afdelingen 'links'en 'media'. Maar daar wordt aan gewerkt en vanaf nu zal er met grote regelmaat nieuwe informatie op geplaatst worden. Bijdragen, suggesties en kritiek worden op prijs gesteld.

(Kees, XminY)
kh@xminy.nl