Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-05-2002 Mediaberichten 6 mei (16.30 uur)

ROERMOND Aanhoudingen na gebruik gestolen creditcard

ROERMOND Op de Zwartbroekstraat heeft de politie zondagavond een 18-jarige vrouw en een 19-jarige man uit Roermond aangehouden. De twee hadden samen in een restaurant gegeten en wilden hun diner met een gestolen creditcard betalen. De restauranteigenaar vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Toen de politie arriveerde trof zij alleen de vrouw aan. De vrouw werd aangehouden en de creditcard werd in beslag genomen. Toen de politie-agenten de vrouw in de auto zette en haar naar het politiebureau wilden brengen kwam de man aanrennen. Hij wilde de vrouw uit de politie-auto bevrijden. Hierop werd hij aangehouden, maar tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Ondertussen klom de vrouw uit de politie-auto en probeerde de man te helpen, daarbij schopte ze de politie-agenten. Met behulp van assistentie van een andere politiesurveillance zijn de twee geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. Met toepassing van snelrecht kregen ze allebei een boete van ruim 1000 euro opgelegd.

LIMBURG-NOORD 88 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij snelheidscontroles in Ven-Zelderheide en St. Odiliënberg 88 bekeuringen uitgeschreven.

VEN-ZELDERHEIDE Op de Kleefseweg heeft de politie maandagmorgen 42 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 186 gecontroleerde voertuigen bedroeg 88 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

ST. ODILIËNBERG Op de Leropperweg heeft de politie maandagmorgen 46 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 84 gecontroleerde voertuigen bedroeg 61 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.