Ingezonden persbericht

Update situatie Maluku

Situatie Maluku

Op zaterdagavond 04-05 werd niet een mortier maar zeker wel 12 mortieren naar de jalan Setiabudi geschoten. Stevan Germatiouw werd daarbij gedood en is uiteindelijk geindentificeerd. Er zijn meerdere gewonden dan vermeld. Hieronder nog meer namen van gewonden:
1. Ny,Elisabeth Sanjaya (45)

2. Hans Kusumajaya (45)

3. Juul Junus (25)

4. Marok Siahaya (15)

5. June Keran (40)

6. Irene Tiouaw (48)
Op die avond zijn de meeste bewoners uit de jalan Setiabudi naar Batu Gajah geevakueerd. Op een plek waar veel kinderen tegen een uur of vijf bijelkaar komen om te spelen, werd omstreeks die tijd een mortier geschoten, maar gelukkig speelden de kinderen op die dag niet.

Mislukte aanval op Erie (voorbij Amahusu) maandagmorgen 04.00 uur Vanmorgen ca. 04.00 uur 06-05 hebben terroristen vanuit de richting Laha met 2 speedboten desa Erie beschoten. Zij werden door de aanwezige bewoners verrast die nachtwaak hebben gehouden. Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen.

Situatie ambonstad
Het is opmerkelijk rustig in de stad. Bij Trikora staan veel militairen, voornamelijk Kupasus. De terroristen hebben de kerk Silo, welke nog in aanbouw is voor de zoveelste keren in brand gestoken. De scholieren gaan vandaag weer naar school. De mensen blijven waakzaam. De avondklok van 22.00 tot 06.00 uur geldt nog steeds. En de luchthaven is nog steeds gesloten voor buitenlanders voor onbepaalde tijd. Degene die op 1 mei zijn gearriveerd hebben "geluk"!

We gaan nu de natte moesson in. Hopelijk regent het dagenlang met pijpestelen, zodat de mensen wat anders te doen hebben dan alleen maar oorlog voeren!

meer nieuws volgt

Ambon, 06-05-2002

Paulien Joel-Parera

via pareradekker@home.nl