Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates ontvangt prestigieuze prijzen tijdens Secure Computing Awards 2002

AMSTERDAM, 6 mei 2002 - Network Associates (NYSE: NET) maakt vandaag bekend dat haar divisie McAfee Security tijdens de Secure Computing Awards 2002 twee belangrijke prijzen heeft ontvangen. McAfee Anti Virus Defense ontving de prestigieuze "Reader Trust Award" voor het beste antivirusproduct, ten koste van concurrerende producten van bedrijven als Symantec, Computer Associates en Sophos. Tijdens het "Academy Award" gedeelte van de ceremonie werd McAfee E-Business Server uitgeroepen tot "Best Encryption Solution".

Ieder jaar beloont Secure Computing met haar Awards leveranciers in de beveiligingsindustry; de Reader Trust Award wordt gegeven aan de leverancier waar lezers het meeste vertrouwen in hebben als het gaat om de beveiliging van hun bedrijfsnetwerken. De Academy Awards worden gebaseerd op input van IT-professionals.

De McAfee Active Virus Defense suite is een antivirusoplossing bestaande uit meerdere lagen, waaronder VirusScan voor bescherming van desktops, NetShield software voor fileservers, GroupShield om groupware te beveiligen en WebShield voor beveiliging aan de internet gateway.

De McAfee E-Business Server beschermt data aan de bron, vervormt data voor verzending en biedt high performance encryptie op krachtige serverhardware. E-Business Server maakt de vooraanstaande PGP-encryptie mogelijk op praktisch iedere netwerkserver. Omdat McAfee E-Business Server internationale standaarden en protocollen als PGP en x.509 ondersteunt is verkeer mogelijk met de overgrote meerderheid van encryptiesystemen.

Dit jaar was de zesde editie van de Secure Computing Awards, georganiseerd door 's werelds grootste publicatie op het gebied van beveiliging in meer dan 50 landen over de gehele wereld.

McAfee Security is een productdivisie van Network Associates die bedrijven beschermt tegen beveiligingsinbreuken, virusaanvallen en gemengde bedreigingen ('blended threats'). McAfee Security biedt uitgebreide netwerkbescherming dankzij geavanceerde technologieën voor antivirus, encryptie, desktop firewall, indringersdetectie, kwetsbaarheidanalyses en managed security. Alle McAfee Security producten en diensten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft remedies ontwikkeld voor grote uitbraken zoals LoveLetter, CodeRed en Nimda.