Ingezonden persbericht

Portugal trekt zich terug, Oranje alsnog naar WK zaalvoetbal

Uit zeer betrouwbare bron is vernomen dat Portugal niet zal deelnemen aan het WK voetbal 2002. De exacte reden is niet vrijgegeven, maar interessanter is dat de vrijgekomen plaats zal worden toegewezen aan het Nederlands elftal. Oranje werd tijdens de kwalificaties voor het hoofdtoernooi namelijk uitgeschakeld door Portugal.

Helaas betreft het hier niet het echte WK voetbal 2002 in Japan en Zuid Korea, maar het WK zaalvoetbal voor mediabureaus in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. De STER, verkoopmaatschappij voor reclame op de publieke zenders, heeft namelijk een heus WK zaalvoetbal voor mediabureaus georganiseerd. Na een officiële Studio Sport aankondiging door Tom Egbers werd middels loting bepaald welk mediabureau welk WK 2002-land zal vertegenwoordigen.

Het lot had mediabureau Media Planning gekoppeld aan Portugal. De afwezigheid van Nederland op het echte WK voetbal is al pijnlijk, laat staan het spelen in het shirt van Portugal, omdat Portugal rechtstreeks verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Oranje. Vandaar dat Media Planning heeft aangeklopt bij de KNVB met het verzoek Oranje te mogen vertegenwoordigen tijdens dit toernooi. De KNVB vond dit een leuk initiatief en ziet natuurlijk als geen ander in hoe pijnlijk de aanwezigheid van Portugal ten koste van Nederland op het echte WK daadwerkelijk is. En dus zal Media Planning op woensdag 8 mei vanaf 18.30 uur niet aantreden in het tenue van Portugal, maar zal het de eer van Oranje verdedigen in 2002. Saillant detail is dat Portugal niet helemaal zal ontbreken: de shirts van Oranje zijn gemaakt in Portugal.

Dennis Nieuwendijk
RTV Director
Media Planning Nederland BV
Maassluisstraat 2 1062 GD Amsterdam - Postbus 9484 1006 AL Amsterdam Tel + 31 (0) 20 - 4089020 Fax + 31 (0) 20 - 4089022 IVN 6249033 dennis.nieuwendijk@nl.mediaplanning.com
www.nl.mediaplanning.com