Nieuwsbericht d.d. zondag 14 april 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt.
Schoorl, maandag 6 mei 2002. Vannacht werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Schoorl aangehouden op de Rijksweg. Een getuige zag de man rijden zonder dat de verlichting van zijn auto was ontstoken. Daarnaast reed de verdachte verschillende keren in de berm naast de weg. Via een mobiele telefoon stelde hij de politie in kennis die de man kon staande houden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De man blies 985 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. In verband met dit hoge percentage werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.Tijdens zijn oponthoud in het politiebureau in Alkmaar vernielde de man een raam. Hiervoor werd een apart proces-verbaal opgemaakt.

Man van geld beroofd
Alkmaar, zondag 5 mei 2002. Zondagmiddag omstreeks 18.05 uur werd een 35-jarige Alkmaarder beroofd van zijn juist gepinde geld. Het slachtoffer bevond zich in een pinruimte van een bank aan de Frederik Hendriklaan. Hij had net geld gepind toen een negroïde man de pinruimte in stapte. Onder bedreiging van een mes eiste hij het geld van het slachtoffer. Voorts moest deze opnieuw pinnen. Ook dat geld moest het slachtoffer afgeven. Totaal werd het slachtoffer op deze manier enkele honderden euro's afhandig gemaakt. Vervolgens verdween de dader naar de overkant van de weg waar hij op een zwarte scooter stapte en via de Jan Willem Frisostraat weg reed. De dader is een man van tussen de 25 en 30 jaar. Hij heeft zwart kroeshaar en een dito sikje. Hij droeg een donkerbruine jas tot op de heup en een blauwe spijkerbroek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, maandag 6 mei 2002. Alcoholgebruik werd geconstateerd bij een 32-jarige Alkmaarder. Hij reed met zijn auto over de Regulierslaan. Bij controle blies hij 240 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

button: naar top van deze pagina

NOORDKOP

Dronken autobestuurder veroorzaakt aanrijding en moet rijbewijs in leveren.
Den Helder, zondag 5 mei 2002. Zondagavond werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Kleine Sluis aangehouden op de Molengracht. De man botste daar tegen een geparkeerde auto. Bij een controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 865 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Boer bekeurd voor dierenmishandeling
Barsingerhorn, zondag 5 mei 2002. Zondagavond is een 52-jarige man uit Barsingerhorn bekeurd in verband met dierenmishandeling. De man had een zieke koe uit zijn stal gesleept en op het erf gelegd. Omdat de man van mening was dat het dier snel zou sterven bond hij het dier aan haar poten vast aan een boom. Voorbijgangers die het dier zagen liggen belden de politie. Een gewaarschuwde dierenarts heeft het dier uit zijn lijden heeft verlost.

Weggebuikers negeren massaal verkeerslichten bij wegwerkzaamheden Middenmeer, maandag 6 mei 2002. Afgelopen vrijdag werd een verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de kruising van de Alkmaarseweg - Groetweg. In verband met de werkzaamheden wordt het verkeer ter plaatse geregeld met een verkeerslicht en geldt een inhaalverbod. Tijdens de controle werden ruim zeventig kentekens genoteerd van bestuurders die het rode verkeerslicht en/of het inhaalverbod negeerden. Gezien het groot aantal overtredingen zullen in de aankomende periode ter plaatse regelmatig van dergelijke controles worden uitgevoerd.

Politie zoekt getuigen van aanrijding
Sint Maartensvlotbrug, maandag 6 mei 2002. Vanmorgen omstreeks 10.05 uur vond een aanrijding plaats op de Westerduinweg ter hoogte van de uitrit van een camping. Daarbij raakte een 8-jarig jongetje gewond. Het slachtoffertje reed op zijn fiets over het fietspad langs de Westerduinweg in de richting van de Zeeweg. Ter hoogte van de uitrit van het campingterrein werd hij aangereden door een personenauto die vanaf het daar gelegen parkeerterrein de weg op reed. Getuigen zagen dat de man met hoge snelheid aan kwam rijden. Hij botste tegen de jongen aan die daardoor ten val kwam. Vervolgens reed de bestuurder van de auto weg in de richting van de Zeeweg. Het fietsertje is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De auto die bij de aanrijding betrokken was is een zwarte Citroen BX. De auto is voorzien van een Pools kenteken.
De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding of met mensen die meer kunnen vertellen over de bestuurder van de personenauto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-8844.

button: naar top van deze pagina

WESTFRIESLAND

Man overvallen in zijn woning
Hoorn, zondag 5 mei 2002. Zondagmiddag omstreeks 16.15 uur werd een 53-jarige inwoner van Hoorn in zijn woning aan de Saturnushof bedreigd met een mes. De bedreiging werd geuit door een vage kennis die door het slachtoffer in de woning was gelaten. Plotseling pakte de dader een mes en eiste geld van het slachtoffer. Hierop heeft het slachtoffer wat klein geld aan de dader gegeven die vervolgens de woning heeft verlaten.

Groot aantal auto's gecontroleerd i.v.m. mogelijk streetrace. Enkhuizen, maandag 6 mei 2002. Zondagavond werden een groot aantal auto's (ongeveer 50) gecontroleerd van mogelijk deelnemers aan een streetrace. Deze controle vond plaats op de Zoutketen. Verschillende bestuurders werden bekeurd i.v.m. onjuist verlichting en veranderingen aan de auto's waardoor zij niet meer voldeden aan een typekeuring. Twee mannen van 20 en 23 jaar uit Wognum en Onderdijk werden gehoord i.v.m. het organiseren van een illegaal evenement. Zij zijn na verhoor weer heen gezonden. Het merendeel van de gecontroleerde bestuurders was afkomstig uit Westfriesland.

Man gewond tijdens het lossen van kozijnen
Hoorn, maandag 6 mei 2002. Vanmorgen is een 41-jairge man uit Hoorn gewond geraakt bij het lossen van een aantal houten kozijnen. De gebeurde bij de woning van het slachtoffer aan de Venenlaan. Samen met een medewerker van de leverancier werden de kozijnen van een vrachtwagen gehaald. Op een gegeven moment vielen twee kozijn om. Zowel het slachtoffer als de medewerker probeerden de kozijnen tegen te houden maar dat lukte niet waardoor beide mannen in de val van de kozijnen werden meegenomen. De man uit Hoorn brak hierbij beide polsen en bekwam verwondingen aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar opgenomen. De andere man, 37-jaar en afkomstig uit Hoogkarspel, bekwam een enkel blessure.

button: naar top van deze pagina