Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DL. 2002/1445
datum
06-05-2002

onderwerp
Invoering Kleine Producenten Regeling in Nederland TRC 2002/4036

bijlagen

Geachte Voorzitter,

In vervolg op mijn toezegging d.d. 7 februari jl. aan uw Kamer om u te informeren over eventuele deelname door Nederland aan bovengenoemde communautaire regeling deel ik u mee niet over te zullen gaan tot invoering van deze regeling in Nederland.

Redenen hiervoor zijn dat de invoering slechts relevant is voor ca. 5% van de betrokken aanvragers van directe inkomenssteun in Nederland en bovendien niet zal leiden tot een noemenswaardige vermindering van de huidige administratieve lasten voor deze aanvragers. Die huidige administratieve lasten zijn overigens minimaal voor de deelnemers omdat het om reeds jarenlang functionerende, stabiele en vanuit administratief oogpunt, eenvoudige steunregelingen gaat.

Reeds lopende trajecten ter verlichting van administratieve lasten, zoals de eenmalige inwinning van gegevens, het werken met vooraf zo veel mogelijk ingevulde formu-lieren, het indienen en afhandelen van aanvragen via internet en het '1-loket'-concept zullen wél een belangrijke bijdrage leveren aan de verlaging van de administratieve lasten voor de deelnemers aan betrokken communautaire steunregelingen.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorst


---