Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-05-2002 Mediaberichten 6 mei (14.00 uur)

ITTERVOORT Verdachte van inbraak aangehouden

ITTERVOORT Maandagmorgen rond kwart voor vijf heeft de politie een 19-jarige man uit Luik aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een winkel in Thorn.

Maandagmorgen rond half vijf werd er ingebroken in een zaak aan de Wilhelminalaan. Op het moment dat de 36-jarige eigenaar polshoogte nam waren er nog inbrekers in het pand aanwezig. Ze sloegen direct op de vlucht en de politie werd gewaarschuwd. Op de Napoleonsweg ter hoogte van Ittervoort zag een gealarmeerde patrouille de vermoedelijke vluchtauto rijden. Op een stopteken van de politie werd niet gereageerd. De auto reed vervolgens de oprit van de A2 richting Eindhoven op. Hij moest stoppen voor het verkeer en hierop stapten drie mannen uit en vluchtten weg. De politie kon een van de drie, een 19-jarige man uit Luik aanhouden. In de auto trof de politie gereedschap en een tas met pakjes sigaretten. De auto was vermoedelijk gestolen want de kabels waren doorverbonden en de deur geforceerd. Ondanks het inzetten van een speurhond zijn beide andere verdachten niet meer aangetroffen. Bij de inbraak zijn voornamelijk sigaretten, postzegels en telefoonkaarten ontvreemd. Toegang tot het pand werd verschaft door het forceren van een deur. De politie stelt een onderzoek in.

ROERMOND Eén aanhouding op bevrijdingsfestival

ROERMOND Tijdens het bevrijdingsfestival heeft de politie zondagmiddag een 15-jarige inwoner van Roermond aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een 14-jarige Roermondenaar. De 14-jarige jongen heeft bij de politie aangifte gedaan. Hij verklaart dat hij door een groepje onbekende jongens op de Hamstraat werd aangesproken , vastgepakt en geschopt en geslagen. De gealarmeerde politie kon later de 15-jarige jongen aanhouden. De politie stelt een onderzoek in.