Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 6-05-2002
persberichten maandagmiddag 6 mei 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Fietsen uit schuur gestolen

Een 58 jarige bewoner van de Meester H. Scheepstrastraat in Roden heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn fiets en die van zijn vrouw uit een schuur achter de woning. Een fietstas en een stuurtasje, afkomstig van beide fietsen zijn teruggevonden op het autoboxenplein aan de Jan Ligthartstraat

Auto weg

Een 43 jarige bewoner van het Zuidenveld in Assen ontdekte maandagmorgen dat zijn zilvergrijze VW Golf gestolen was. De politie heeft de auto via het NSIS (Nederlands Schengen Informatie Systeem) als gestolen gesignaleerd.

Partij koper gestolen

Uit een loods aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen is het afgelopen weekeinde een partij koper gestolen, bestaande uit diverse rollen buis, sokjes, verlopen en ander water- en gasfittersmateriaal. Verder worden er nog een aantal gereedschapskisten, een straalkachel, vier boormachines en een tray met pakken koffie vermist.

De inbraak werd maandagmorgen ontdekt door een werknemer. Met is het pand aan de achterzijde, vermoedelijk door een niet afgesloten deur, binnengekomen.

Hardleers

De politie heeft maandagmorgen een 49 jarige man uit Emmen aangehouden en overgedragen aan justitie voor het uitzitten van een straf van 14 dagen.Personeel van een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen had man de man betrapt op de diefstal van twee potjes huidcreme met een totale waarde van 15,90 Euro. Op het bureau bleek, dat de man een nog niet betaalde boete had openstaan.Voor de potjes creme kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Asielzoeker verwijderd

Nadat hij diverse malen door het beheer van het AZC in Zuidlaren van het terrein was gezet vertoonde een 35 jarige man uit Emmen zich maandagmorgen weer op het terrein. De man kreeg formeel een terreinverbod van het COA en is door de politie buiten het hek gezet. De man was diverse keren de oorzaak van moeilijkheden en problemen op het AZC.