Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase en Reuters breiden jarenlange samenwerking verder uit

Strategische overeenkomst betreft gebruik en ondersteuning van breed productportfolio

Maarssen, mei 2002 - Sybase en het internationale nieuws- en informatieconcern Reuters breiden hun samenwerking met tenminste drie jaar uit. De daartoe getekende overeenkomst betreft een consolidatie van verschillende al langer lopende contracten die gedurende de vijftienjarige samenwerking zijn gesloten. Op basis van de nieuwe overeenkomst gaat Sybase een breed spectrum producten leveren en ondersteunen op het gebied van databasemanagement, bedrijfscontinuïteit en mobiele toepassingen.

Gedurende de afgelopen jaren hebben de bedrijven gezamenlijk de oplossingen van Sybase geïntegreerd met de eigen software en bedrijfsprocessen van Reuters. Het portfolio van Sybase-producten dat bij Reuters in gebruik is omvat Adaptive Server Enterprise (ASE), het relationele databasemanagementsysteem van Sybase; Replication Server, een flexibele architectuur voor gedistribueerde databases; Enterprise Connect Complete, dat zorgt voor gedistribueerde replicatie van transacties en applicatie-onafhankelijk toegang geeft tot uiteenlopende gegevensbronnen; PowerBuilder, een geïntegreerde omgeving voor de ontwikkeling van e-business applicaties en client/server-oplossingen; Enterprise Application Server (EAS), de open en schaalbare basis voor web- en gedistribueerde applicaties van Sybase; Open Server, een API die fungeert als gateway naar heterogene systemen; Financial Fusion Server, een multi-protocol financieel berichtensysteem dat uitzonderlijk veilige transacties uitvoert tussen interne applicaties en beveiligd communiceert met de systemen van effectenbeurzen en financiële instellingen en SQL Anywhere Studio, dat door Reuters wordt gebruikt als instrument voor databeheer en -synchronisatie.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is internationaal leverancier van financiële informatie en nieuws en ontwikkelt technologie voor financiële instellingen, media, bedrijven en individuele professionals. De kracht van het bedrijf ligt in de unieke combinatie die het biedt op het gebied van content, technologie en 'connectivity'. De leidinggevende positie van Reuters is gebaseerd op continue technologische innovatie en op de reputatie die het bedrijf heeft wat betreft snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid. Reuters heeft ruim 19.000 medewerkers, waaronder circa 2.500 nieuwsredacteuren in 230 kantoren. Die kantoren leveren hun informatie aan afnemers in 150 landen. Reuters is daarmee het grootste internationale multimedia nieuwsagentschap ter wereld.

Sybase
Sybase ontwikkelt en realiseert bedrijfsomvattende infrastructuren die een brug slaan tussen heterogene systemen en processen. Het toonaangevende Enterprise Portal, de mobiele en draadloze oplossingen, essentiële integratie-tools en hoogwaardige database management systemen maken Sybase tot één van de grootste, onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op http://www.sybase.nl of www.sybase.com.