Gemeente Tiel


Brand basisscholen - vervolg

Bij de brand in de basisscholen De Moespot, Prins Clausschool en Stefanusschool op woensdagavond 1 mei zijn alle lokalen van De Moespot en de centrale hal uitgebrand. Ook de twee andere scholen hebben schade in enkele lokalen opgelopen.
De Brandweer Tiel heeft aangegeven dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Er is dan ook geen gevaar voor de volksgezondheid, aldus de brandweer. De Prins Clausschool en de Stefanusschool zullen maandag 6 mei door een gespecialiseerd bedrijf worden schoongemaakt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt naar gezocht door de technische recherche en de verzekeringsexpert. Het complex wordt nu 24 uur per dag bewaakt door een beveiligingsbedrijf. De nutsvoorzieningen zijn momenteel buiten bedrijf.

Bovenschoolsbeleidsteam
De gemeente Tiel en de schoolbesturen van De Moespot, de Stefanusschool en de Prins Clausschool hebben een bovenschoolsteam gevormd. Het doel is er voor te zorgen dat leerlingen zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Daarnaast zorgt het beleidsteam ervoor dat de schoolgebouwen weer hersteld worden en dat de schade wordt afgehandeld. Dit beleidsteam heeft na overleg met de onderwijsinspectie besloten dat alle lessen op de Stefanusschool en de Prins Clausschool (inclusief de locatie aan de Balije) op 6, 7 en 8 mei niet doorgaan. De leerlingen van De Moespot hadden al vakantie tot 13 mei aanstaande.

Noodopvang
Er wordt noodopvang voor De Moespot geregeld aan de Jonge Schutskooilaan/Hertog Reinaldlaan. Er wordt alles aan gedaan om de lessen daar op maandag 13 mei te kunnen hervatten, onder andere zorgen voor het vervoer en inrichting van de leegstaande school. Een eerste brief over de brand is op vrijdag 3 mei verzonden naar de ouders en verzorgers van de leerlingen. De tekst van deze brief is ook, op informatieborden, aan de hekken van de scholen gehang en. Voordat de scholen weer beginnen, zullen de ouders en verzorgers van de leerlingen hierover opnieuw een brief ontvangen. Daarin wordt ook aangegeven op welke manier het vervoer van de kinderen naar de noodlokatie aan de Jonge Schutskooilaan/Hertog Reinaldlaan geregeld zal worden.

Donaties
De gemeente Tiel en de schoolbesturen hebben vele telefoontjes ontvangen van personen en bedrijven die een donatie willen doen. Donaties kunnen worden gestort op bankrekening 28.50.94.963 t.n.v. Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Tiel.