Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2002 Persbericht district Maastricht (HP 14.50 uur) Maandag 6 mei 2002

Maastricht, autokrakers aangehouden:
Twee inwoners van Maastricht en een afkomstig uit Barendrecht zijn maandagmorgen 6 mei 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van of hun betrokkenheid bij een autokraak te Maastricht. Maandagmorgen 6 mei 2002 werd omstreeks 04.15 uur voor een woning aan de Tarwehegge te Maastricht een geparkeerde personenauto opengebroken. Een van de bewoners werd gewekt door een onbekend geluid op straat en ging kijken wat er aan de hand was. Zij zag vanuit haar woning dat er naast haar auto een tweede auto geparkeerd stond. Een van de inzittenden van deze auto zat in de auto van de bewoner en was doende met het stelen van de autoradio. Nog voor de bewoners in actie konden komen reed de auto weg. De bewoners stelden vast de hun auto opengebroken was en dat de in de auto aanwezig autoradio daaruit weggebroken was. Van het gebeuren stelden zij de politie op de hoogte. Nagenoeg tegelijkertijd werd ook in een op de Karposthegge geparkeerde personenauto ingebroken. Ook de eigenaren van deze auto waarschuwden de politie over de inbraak in hun auto. De beschrijving van de auto die betrokken was bij de inbraak in de auto op de Tarwehegge was dezelfde als die op de Karposthegge.
De politie stelde daarop een uitgebreid onderzoek in de omgeving in en troffen de door de benadeelden omschreven auto in de woonwijk Nazareth nog rijdend aan. Drie personen werden door de politie aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. De gestolen autoradios werden echter niet in de auto of in het bezit van een van de drie aangehouden personen aangetroffen.
In de door het drietal gebruikte auto trof de politie meerde inbrekerswerktuigen aan. Deze werden in beslaggenomen. Ook de door de verdachten gebruikte auto werd in beslaggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.