SAMSONITE

Samsonite kondigt nieuwe groeivooruitzichten aan..

Samsonite kondigt nieuwe groeivooruitzichten aan liminaire financiële voorstellen ontvangen

Oudenaarde, België - Samsonite, internationaal marktleider op het gebied van bagage, heeft vandaag de geslaagde start van de laatste fase van zijn financiële herstructurering aangekondigd.Het bedrijf heeft twee preliminaire voorstellen ontvangen van beleggers die graag nieuwe aandelen willen kopen in Samsonite Corporation.Eén voorstel kwam van Artemis America Partnership, dat op dit ogenblik eigenaar is van ongeveer 30% van het uitstaande gewone aandelenkapitaal van het bedrijf.De voorstellen kunnen helpen de uitstaande schuld te verminderen, en het uitstaande preferente aandelenkapitaal van het bedrijf verminderen, of zelfs elimineren.

De voorstellen zijn nog altijd preliminair en afhankelijk van de vervulling van talrijke voorwaarden. Samsonite benadrukt dat het net begonnen is deze voorstellen te overwegen en nog geen principeovereenkomst heeft gesloten. Daarvoor zal een speciaal comité worden opgericht, waarin de raad van bestuur zetelt.

Luc Van Nevel, President and Chief Executive Officer, zei:Wij zijn zeer blij dat we deze voorstellen voor belangrijke nieuwe investeringen in Samsonite hebben ontvangen. Dit bevestigt nogmaals een sterke belangstelling voorhet bedrijf, voor onze langetermijnstrategie en ons engagement voor ons merk. Ik ben er ook van overtuigd dat wij nu het laatste stadium van ons herstructureringsproces hebben bereikt. Ons bedrijf is terug op het goede spoor, vooral in de VS, waar we het uitstekend doen: we hebben onze productievestigingen over de hele wereld gereorganiseerd, de kosten verminderd en de juiste programma's opgestart die we nodig hadden om beter te doen dan onze concurrenten en om onze positie van marktleider te bevestigen.'

Samsonite is de belangrijkste fabrikant van bagage en tassen ter wereld. Samsonite noteerde voor het boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2002, een totale omzet van 736,3 miljoen USD.

Samsonite is een gedeponeerd handelsmerk van Samsonite Corporation, Denver, USA.

Paul Peeters, Director of Corporate Relations, Samsonite Europe, tel (32)55
33 32 11, fax.(32)55 30 02 09, E-mail:
paul.peeters@samsonite-europe.com
Website:http:/www.samsonite.com


06 mei 02 14:53