Gemeente Soest

Burgerjaarverslag 2001 en Jaarverslag 2001 verkrijgbaar bij receptie gemeentehuis

Vanaf vandaag is het Burgerjaarverslag 2001 en het Jaarverslag 2001 van de gemeente Soest (gratis) verkrijgbaar bij de receptie in de centrale hal van het gemeentehuis. Beide verslagen worden besproken tijdens de uitgebreide commissievergadering op donderdag 16 mei.

Jaarverslag
Anders dan in voorgaande jaren is het Jaarverslag 2001 in een toegankelijk jasje gestoken. Dit jaarverslag is niet een onoverzichtelijke hoeveelheid letters, maar bestaat uit korte 'hapklare brokken' tekst. Foto's en illustraties zorgen voor afwisseling. Onderwerpen zijn makkelijk te vinden door de indeling van de hoofdstukken en de paragrafen. Per hoofdstuk worden de doelstellingen van het verslagjaar gegeven. In datzelfde hoofdstuk kan de lezer zien in hoeverre de doelstellingen zijn bereikt. Het Jaarverslag 2001 bevat ook een financieel jaarverslag en de accountantsverklaring.

Burgerjaarverslag
Het Burgerjaarverslag 2001 is het eerste burgerjaarverslag in de geschiedenis van de gemeente Soest. Misschien is dit wel het eerste Burgerjaarverslag in Nederland. Volgend jaar is iedere burgemeester in Nederland wettelijk verplicht een Burgerjaarverslag te maken over het verslagjaar 2002. Burgemeester Janssen heeft ervoor gekozen al een jaar eerder te verslaan. Het Burgerjaarverslag 2001 van de gemeente Soest heeft de titel 'Ontmoetingen'. Deze titel is niet voor niets gekozen. Ontmoetingen met inwoners van de gemeente Soest staan namelijk centraal in het verslag. Vele vormen van samenwerking tussen inwoners en bestuur komen erin aan de orde. Het gemeentebestuur van de gemeente Soest hecht veel waarde aan deze samenwerking. Ook in het Burgerjaarverslag 2001 laat de gemeente de stemmen van haar inwoners horen.

---

Maandag 27 mei Spreekuren B&W Soesterberg

In het kader van het 'spreekuur van burgemeesters en wethouders in de wijk' worden de inwoners van Soesterberg, maar ook andere belangstellenden, uitgenodigd om op maandag 27 mei samen met burgemeester en wethouders van gedachten te wisselen over Soesterberg. Iedereen krijgt de gelegenheid deze avond persoonlijk met de leden van het college te spreken over ideeën en aandachtspunten voor Soesterberg en kan eventuele problemen aan hen voorleggen.
De bijeenkomst wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden in het Dorpshuis Burgstede, Dorpsplein 1. Tijdens deze uren zijn minstens twee leden van het college van B&W aanwezig om vragen te beantwoorden. Mocht dat niet lukken dan wordt eventueel een afspraak voor een vervolggesprek of een schriftelijk antwoord toegezegd.

---