Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.20 uur) Maandag 6 mei 2002

Hulsberg, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Een 48 jarige automobilist uit Beek heeft zondagavond 5 mei 2002 op de Diepstraat te Hulsberg bij een inhaalmanoeuvre een frontale aanrijding veroorzaakt met een tegemoet komende personenauto. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
De automobilist reed omstreeks 22.00 uur in zijn bestelauto over de Diepstraat te Hulsberg in de richting van Beek. Ter hoogte van de P. Mullensweg was hij bezig met het inhalen van een personenauto en kwam daarbij op het linker weggedeelte. Daar volgde een frontale aanrijding met een tegemoet komende personenauto. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Geen van de automobilisten raakten gewond. De gewaarschuwde politie stelde alcoholgebruik bij de veroorzaker van het verkeersongeval vast, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 2.0 promille. Tegen de inwoner van Beek werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Hoensbroek, inbreker verwondt bewoner:
Een bewoner van de Slot Hillenradelaan te Hoensbroek is zondagavond 5 mei 2002 gewond geraakt nadat hij in zijn woning door een inbreker op het hoofd werd geslagen. De inbreker wist te ontkomen. Omstreeks 23.30 uur werd de bewoonster gewekt door een onbekend geluid in haar woning en ging kijken. Meteen bij het openen van haar slaapkamerdeur werd zij geconfronteerd met een onbekende man. Deze zette het meteen op een lopen maar werd achtervolgd door de bewoonster. Op de benedenverdieping wist zij de inbreker te achterhalen, te vloeren en te overmeesteren. De echtgenoot, eveneens wakker geworden, assisteerde daarop bij het in bedwang houden van de inbreker. Omdat de politie gebeld moest worden liet de bewoonster de inbreker los en ging bellen. De inbreker rukte zich daarop los van de bewoner, welke laatste met een bloempot op het hoofd geslagen werd. De inbreker wist daarop de woning te onvluchten en is onbekend gebleven. Ondanks een uitgebreid buurtonderzoek van de politie, waarbij gebruik gemaakt werd van een speurhond, werd de inbreker niet meer aangetroffen. De bewoner heeft een hoofdwond in het Atriumziekenhuis moeten laten behandelenen. De politie stelt een verder onderzoek in. Op het eerste oog werd er niets ontvreemd.

Heerlen, aangehouden in gestolen personenauto:
Zondag 5 mei 2002 heeft de politie een 34 jarige man uit Sittard en een 15 jarige meisje uit Landgraaf aangehouden die beiden gebruik maakten van een gestolen personenauto.
De auto werd door een politiepatrouille omstreeks 17.20 uur op de Hoppenhof aangetroffen met daarin een minderjarig meisje welke op de passagiersplaats zat. Van de auto was bekend dat deze op 4 mei 2002 te Kerkrade ontvreemd was. Het meisje werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De gestolen auto werd door de politie afgepost. Na enkele minuten kwam een onbekende man op de auto toegelopen die instapte. De man werd door de politie aangehouden. Ook hij werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. In de loop van de avond werd de 34 jarige man door de politie in verzekering gesteld. Het minderjarig meisje werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in. De in beslaggenomen auto, waarvan een ruit vernield was en waarmee vals contact was gemaakt wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.