Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.15 uur) Maandag 6 mei 2002

Kerkrade: aanrijding met letsel
Zondag 5 mei vond rond 13.00 uur op de Hamstraat in Kerkrade een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De betrokken bestuurders liepen daarbij letsel op.
Rijdend over de Hamstraat verloor een 40-jarige automobilist uit Kerkrade door onbekende oorzaak plots de macht over het stuur. De auto reed eerst door de groenvoorziening heen waar de auto rond zijn as tolde. Terug op de rijbaan botste de auto van de veroorzaker tegen een personenauto van een 78-jarige Kerkradenaar, die daarbij met zijn hoofd tegen de deur sloeg. Hij liep een hoofdwond op. De 40-jarige veroorzaker van het verkeersongeval klaagde over pijn in zijn knie en aan zijn rug. Beide personen werden met een ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Na behandeling konden zij beiden het ziekenhuis weer verlaten. Door de politie wordt een technisch onderzoek verricht aan beide voertuigen.

Kerkrade: inbraak in winkel
Maandag 6 mei kreeg de politie rond 06.00 uur de melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een drogisterij aan de Akerstraat in Kerkrade.
Ter plaatse bleek een ruit van de toegangsdeur ingeslagen te zijn. Op deze manier had de inbreker zich de toegang verschaft tot de winkelruimte. In de winkel werden door de politie geen inbrekers aangetroffen. Weggenomen werden diverse scheerspullen en flessen parfum. De eigenaar van de drogisterij heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade: zakkenrollerij
Zondag 5 mei vonden in Kerkrade twee gevallen van zakkenrollerij plaats die gepleegd werden tijdens de Terwinselerstraatmarkt. Rond 13.30 uur werd op de Tunnelweg in Kerkrade de beurs uit een tas gestolen van een 52-jarige vrouw uit Landgraaf . In de beurs was een geldbedrag van 40 euro, enkele (bank)pasjes en fotos van familieleden aanwezig.
Omstreeks 14.15 uur werd de beurs van een 55-jarige vrouw uit Elkenrade gestolen op de Piusstraat in Kerkrade. Ongemerkt wist de zakkenroller de beurs uit de tas van het slachtoffer te halen. In de beurs waren de autopapieren aanwezig, alsmede het rijbewijs, het paspoort, enkele (bank)pasjes en ongeveer 10 euro.