Politie Midden- en West Brabant

Breda: Inbraak kledingwinkel, drie verdachten aangehouden en andere berichten

Datum: 6/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

De Bredase politie heeft vannacht, de nacht van zondag 5 op maandag 6 mei 2002, omstreeks 01.00 uur op de Keizerstraat te Breda drie mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een kledingzaak op de Ginnekenstraat te Breda.

De politie stelde vannacht ter plaatse een onderzoek in omdat gemeld werd dat drie mannen aan het inbreken zouden zijn in een kledingwinkel. Agenten zagen drie mannen wegrennen via een doorgangssteeg naar het parkeerterrein Achter de Lange Stallen. Te voet werd een achtervolging ingesteld. Ter hoogte van de Frituur op de Keizerstraat konden twee mannen worden aangehouden. De derde verdachte die zich verstopt had nabij een bouwplaats kon eveneens worden aangehouden.

Bij verder onderzoek trof de politie op de vluchtroute van de verdachten zes tassen met kleding en een paar handschoenen aan. De inbrekers hadden zich de toegang tot het pand verschaft door de schuifdeuren te ontzetten. Het gaat om de 23-jarige W.S, de 28-jarige N de B en de 20-jarige R van N allen uit Breda. De verdachten zijn ingesloten.

Breda: Aanhouding na diefstal van een broodje

Gistermiddag rond 17.25 uur nam een 30-jarige vrouw, z.v.w.o.v.p., een broodje weg vanuit een broodjeszaak in het station, zonder deze op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. Dit werd gezien door een beveiligingsbeambte. De politie hield de vrouw aan en zond haar heen na te zijn verhoord.

Breda: Aanhouding na diefstal van een personenauto

Een oplettende surveillance-eenheid zag gisteren rond 18.00 uur bij een verkeerslicht op de Nieuwe Haagdijk te Breda een personenauto staan, welke eerder op de dag ontvreemd was in de Chopinstraat te Breda. De bestuurder, een 34-jarige Dongenaar(J van de P), en zijn bijrijder, een 42-jarige Bredanaar (J.M.), konden worden aangehouden en zijn in verzekering gesteld.

Breda: Aanhouding na overlast op de openbare weg

Een 35-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, werd gisteravond rond 18.00 uur, op de Slingerweg te Breda door de politie aangehouden nadat hij op de openbare weg voor hevige overlast zorgde. De man bleek dronken te zijn. Na ontnuchtering en in het bezit van een bekeuring is de verdachte heen gezonden.