Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

06-05-2002
6 en 7 mei sorteeranalyse huishoudelijk afval Achtkarspelen

Op maandag 6 en dinsdag 7 mei worden door bureau CREM, in opdracht van de gemeente Achtkarspelen, monsters genomen van het ingezamelde afval in Augustinusga, Harkema, Drogeham en Surhuisterveen. Deze monsters moeten na sortering een duidelijk beeld opleveren van de samenstelling van het huishoudelijk restafval en de hoeveelheid gescheiden ingezameld afval (GFT, e.d.).

De monstername wordt door Fryslan Miljeu uitgevoerd, onder begeleiding van CREM medewerkers. Het afval wordt uitgereden in de loods van loonbedrijf Luimstra in Surhuisterveen op 7 mei. Aldaar wordt het afval gesorteerd en gewogen en kan een rapportage opgesteld worden. Het gesorteerde en overgebleven afval wordt afgevoerd naar het milieuterrein Lutkepost.

Inzicht in de samenstelling van restafval verschaft informatie over welk deel van het restafval nog gescheiden kan worden ingezameld in plaats van verwerkt in een afvalverbrandingsinstallatie of gestort. Met deze informatie over de effectiviteit van de (gescheiden) inzameling kan de gemeente de afvalinzameling optimaliseren.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- mevr. J. Bottema, beleidsmedewerker afval / reiniging, tel. 0511 - 548206

- wethouder P. van der Veen, portefeuillehouder Reiniging, tel. 0511-548144